Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Sänk dom jävlarna, Robin!

INFÖR: Tottenham - Arsenal

tis 19 apr 2011 kl 11:42

Rivalmöte på White Hart Lane. Arsenal möter Tottenham i en match som är väldigt avgörande för båda lagen. Avspark 20.45.

Det var då dags för våra kanonjärer att återigen försöka komma på rätt sida båten i ligan. Helgens drabbning mot Liverpool slutade med en väldigt besk eftersmak då den absolut sista delen av matchen avslutades väldigt olyckligt med två tappade poäng som facit.
Matchen imorgon spelas som bekant mot Tottenham i ett North London derby som betyder väldigt mycket. För Arsenal gäller möjligtvis ”sista chansen” sett till om man skall komma ikapp United. Men det gäller även att hålla Chelsea bakom sig som endast är en poäng bakom i dagsläget.

För hemmalaget är man i en desperat jakt efter fjärdeplatsen där man i första hand konkurrerar med Manchester City. Vinner Tottenham imorgon (hemska tanke) så ligger klubbarna på samma poäng med fem matcher kvar att lira.
Förra mötet lagen emellan har nog inte gått någon obemärkt förbi. Efter en halvlek på Emirates där Arsenal borde haft ledningen med betydligt mer än man hade så vände Tottenham på steken i andra halvlek. Stensäkra 2-0 blev till miserabla 2-3.
Matchen handlar lika mycket om heder som poäng i tabellen. Hemmalaget vilade ifrån ligaspel i helgen och kommer närmast ifrån sortin mot Real Madrid för en vecka sedan i Champions League. Arsenal har femton matcher utan förlust i ligan men sviten innehåller allt för många oavgjorda resultat.

I Tottenham kommer William Gallas att med största sannolikhet göra sitt åttonde derby. Han avverkade sex stycken för Arsenal och detta blir hans andra för sin nya klubb. Lite kuriosa är att den spelare som avverkat flest North London för både klubbarna är Pat Jennings som mäktade med tjugotre derbyn med Tottenham och nio stycken med Arsenal.

Arsenal har inför matchen ställt in sin presskonferens, varför är fortfarande oklart. Men klart är i alla fall att matchen kommer att dömas av Martin Atkinson.
Arsenal spelar samtidigt som Chelsea imorgon som gästas av Birmingham. Manchester United spelar ikväll då man möter Newcastle på bortagräs.

KOM IGEN ARSENAL!

SPELPLATS

Plats: White Hart Lane
Tid: 20.45
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 2.70 X) 3.25 2) 2.50
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: På Arsenals skadelista står Lukasz Fabianski fortfarande kvar. Thomas Vermaelen har tränat i veckan men är fortfarande inte i matchform. Tillbaka ifrån senaste matchen kan både Sagna och Denilson vara, dock inget som är bekräftat.

TOTTENHAM: Tottenham har under hela säsongen haft problem med skador. Till matchen mot Arsenal kommer man få klara sig utan Alan Hutton, Ledley King och Jonathan Woodgate. Duon Pienaar/Palacios har bägge chans till comeback.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: Arsenal har valt att inte ha någon presskonferens inför morgondagens match.

HARRY REDKNAPP:Uppdateras i efterhand.

STATISTIK

Arsenal har förlorat de två senaste ligamatcherna mot Tottenham, innan dess var man obesegrad i tjugo matcher i rad lagen emellan.

Sju av de senaste tio matcherna på White Hart Lane när Arsenal har gästat har slutat med ett oavgjort resultat.

Tottenham har endast förlorat en av sina senaste tjugosex matcher på hemmaplan (Wigan i augusti)

Arsenal är ligan bästa bortalag och man är obesegrade i femton ligamatcher i rad.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Johan Djourou, Gael Clichy.
Mittfält: Cesc Fabregas, Alexandre Song, Jack Wilshere.
Anfall: Samir Nasri, Robin Van Persie, Andrey Arsjavin.
Avbytare: Jens Lehmann, Sebastien Squillaci, Theo Walcott, Marouane Chamakh, Nicklas Bendtner, Emmanuel Eboue, Kieran Gibb

TOTTENHAM
Målvakt: Gomes.
Försvar: Corluka, Gallas, Dawson, Assou-Ekotto.
Mittfält: van der Vaart, Modric, Huddlestone, Bale.
Anfall: Crouch, Defoe.
Avbytare: Cudicini, Pienaar, Bassong, Jenas, Sandro, Krancjar, Pavlyuchenko, Rose