Medlemmar: 8825 st.

Arsenalspelarna firar här Ramseys segermål.

Aaron Ramsey sänkte United

sön 1 maj 2011 kl 17:50

Han fick bollen av Robin van Persie - sedan placerade Aaron Ramsey iskallt in 1-0. Målet frälste Arsenal som tog en efterlängtad trepoängare mot United.

Efter den blytunga förlusten i Ligacupfinalen har inte Arsenal rosat marknaden och inför dagens möte med Manchester United hade The Gunners bara en enda seger i ligan sedan slutet av februari (Blackpool på bortaplan).

Den siffran dubblades i eftermiddags.
Tacka Aaron Ramsey för det.

Arsenal öppnade matchen bra och redan efter bara ett par minuter fick Jack Wilshere första halvleks bästa läge. Men mittfältarens skott smet utanför van der Sars stolpe. United utjämnade spelet efter 15-20 minuter och första halvleken var som helhet ganska jämn - och inte speciellt chansrik.

The Gunners skulle dock ha haft en straff. Men att få det mot Manchester United är väldigt svårt.
Theo Walcott skickade in ett inlägg i boxen. Robin van Persie såg ut att vara på rätt ställe och först - men Nemanja Vidic var före. Med näven.
Domare Chris Foy skakade dock på huvudet och gav oss ingen straff.
Den stora frågan är dock hur vi kunde få hörna?

Elva minuter in i den andra halvleken bröts dödläget. Robin van Persie kom loss i boxen, letade och letade för ett läge med vänstern - men hittade istället Aaron Ramsey som sprang och viftade med händerna högt över huvudet.
Walesaren drog till på en touch med en bredsida. Bollen gick mellan benen på Michael Carrick och in vid van der Sars högra stolpe.
Det stora jublet bröt ut och Arsenal firade 1-0-ledningen.

United flyttade fram sista halvtimmen och gjorde en rad offensiva byten. In med både Michael Owen och Dimitar Berbatov. Arsene Wenger kontrade med att säkra upp defensiven och tog ut Theo Walcott och satte in Emmanuel Eboue.
Och ett hårt jobbade Arsenal höll undan.
United var ganska uddlöst. Hernadez hade ett hyggligt läge innan han blev utbytt, men kom inte fram på inspelet från högerkanten och Nani och Rooney hade hygglig frisparkar.
Men Szczesny var stabil i kassen och höll nollan.

Segern tar Arsenal upp på 67 poäng. Det är tre efter Chelsea och sex efter United. De båda möts nästa helg och kan Arsenal slå Stoke på bortaplan och Chelsea vinner på Old Trafford så har vi ett läge inför de två slutomgångarna som ser ut så här: