Medlemmar: 8876 st.

Arsenal lyckades inte slå Fulham heller.

Säsongen slut efter 2-2 mot Fulham

sön 22 maj 2011 kl 16:58

Arsenal spelade idag sin sista match för säsongen på Craven Cottage. Fulham tog ledningen två gånger om, men Arsenal lyckades kvittera två gånger om innan Martin Atkinson blåste av matchen.

Så var det dags att spela den sista matchen för säsongen. Precis som förra säsongen stod Fulham för motståndet, men den här gången fick de fördelen att ha hemmaplan i och med att matchen spelades på Craven Cottage. Bortasupportrarna hade som vanligt tagit den klassiska båtturen längs Thames för att sedan samlas på arenan.
Arsène Wenger lämnade inför matchen in sin startelva som 4-3-3, men under matchens gång märktes det tydligt att man under långa stunder spelade ett klassiskt 4-4-2. Matchen började bra då bägge lagen öppnade starkt och flera försvarsluckor fanns att hitta i bägge försvaren.

Samir Nasri fick den bästa öppningschansen åtta minuter in i matchen när han fick stå helt fri och försöka nicka in den i mål, men nicken gick tyvärr rakt på Mark Schwarzer i Fulham-målet. Några minuter senare fick Fulham en farlig frispark, men man misslyckades och bollen gick rakt i Arsenal-muren.
Arton minuter in i matchen fick Kieran Gibbs ett superbt läge att sätta 1-0 till bortalaget, men Schwarzer gjorde en mycket fin reflexräddning på nicken från den unge engelsmannen. Det skulle dock inte ta länge innan öppningsmålet kom, men det för Fulhams del.

Halvvägs in i halvleken kom Bobby Zamora löpandes på högerkanten i en farlig kontring. Arsenal-försvaret var inte alls med när han gjorde en enkel sidledspassning till Steve Sidwell som sköt in bollen mellan benen på Wojciech Szczesny. 1-0 till Fulham.
Kvitteringen skulle dock inte få vänta på sig. Abou Diaby stod för ett fint förarbete på mittfältet och skickade iväg bollen till Robin van Persie - vem annars? - som enkelt kunde sätta in den i mål. 1-1 och jubel i bortaklacken!

Med det målet tangerade holländaren ännu ett Premier League-rekord. Han är den spelare tillsammans med Thierry Henry och Cristiano Ronaldo som gjort flest mål sedan 1 januari inletts under pågående säsong. Dessutom var det hans nionde raka bortamål, även det ett Premier League-rekord.
Det blev ett par fler halvchanser under resten av halvleken, men ingenting som var riktigt nära att gå in. Förutom det skott av Murphy som Thomas Vermaelen mirakulöst nog räddade på mållinjen. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 1-1.

Den andra halvleken började ännu en gång med starkt spel från bägge lagen. Nasri hade chans att sätta 2-1 till Arsenal på frispark, men tyvärr hittade inte bollen in bakom Schwarzer. Även Fulham hade ett par farliga lägen, men det var inte förrän den femtiosjätte minuten som hemmalaget skulle ta ledningen igen.
Arsenal har som alla vet haft otroliga svårigheter i luftspelet under säsongens gång, någonting som vi skulle få bevittna idag igen. Greening kom framstörtandes på vänsterkanten och skickade in ett inlägg i boxen som Zamora enkelt kunde nicka in. 2-1 till Fulham.

Minuten senare försökte Arsenal göra samma sak då Robin van Persie skickade in ett inlägg i Fulham-boxen. Schwarzer hade svårigheter med att greppa bollen och Chamakh var snabbt framme och störde. Han fick även chansen att skjuta, men Schwarzer var för nära bollen för att det skulle bli några farligheter.
Matchen fortsatte, men det hände ingenting spännande förrän inbytte Zoltan Gera fick rött kort efter att bara ha varit inne under tre minuter. Gera genomförde en tvåfotstackling mot Thomas Vermaelen.

Bortasupportrarna var riktigt upprörda mot slutet av matchen och sjöng i samkör "spend some f*cking money" som tydligt kunde höras både på plats och på tv. Bara minuten efter - matchminut 89 - skulle dock Theo Walcott kvittera efter ett superbt avslut från engelsmannen som haft en mycket bra säsong i år. 2-2!
Arsenal skulle få ett kanonläge att avgöra matchen på extratid då Andrej Arsjavin bara var några centimeter ifrån att sätta bollen under ribban - istället för över - i den andra tilläggsminuten.
Det skulle även visa sig bli matchens sista målchans och matchen slutade således 2-2 efter att Fulham tagit ledningen två gånger om och Arsenal kvitterat två gånger om.

Matchen lär inte gå till historien som en av de bästa, men nu är säsongen 2010/2011 över och vi alla kan börja se fram emot nästa säsong. Vi på Arsenal Sweden-redaktionen vill ta tillfället i akt och tacka alla som varit med under säsongens gång och hoppas att vi nästa år får fira med någonting extra! Tack och hej!

P.S. Självklart kommer Arsenal Sweden vara fortsatt aktiva under sommaren med nyhetsinlägg, transferrykten och blogginlägg dagligen! D.S.

MATCHFAKTA

Fulham - Arsenal | 2-2 (1-1) |

Målen: 1-0 Steve Sidwell (26), 1-1 Robin van Persie (29), 2-1 Bobby Zamora (56), 2-2 Theo Walcott (89).
Varningar, Arsenal: van Persie (49). Fulham: Greening (55), Sidwell (77).
Utvisningar, Arsenal: Inga. Fulham: Gera (74).
Domare: Martin Atkinson.
Publik: 25 100.