Medlemmar: 6125 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry var tillbaka i norra London igen.

Arsenal kryssade ånyo

sön 31 jul 2011 kl 17:50

Arsenal såg ut att knipa segern i Emirates Cup men New York Red Bulls kvitterade med sex minuter kvar och vann därmed istället.

Dagens träningsmatch i Emirates Cup handlade inte mest om vem som skulle vinna turneringen. Det handlade inte mest om Arsenal skulle få i ordning på sitt knackiga
försvarsspel. Det handlade mest om Thierry Henry. Och med allt rätt.
Återkomsten från en av de allra största genom tiderna tog väldigt stor plats innan match och Henry fick ett varmt välkomnande när han stegande in på
Emirates inför fullt hus. En match som såg ut som vilken match i ligan som helst. Arsenal hade väldigt mycket boll och New York samlade sig disciplinerat utanför boxen för att iaktta Arsenals bolltrillande. Henrys första bollkontakt kom efter ett par minuter få han kom i duell med Sagna ute på kanten, det var en vacker syn.
Efter sju minuter tvingades dessvärre Jack Wilshere att kliva av planen. En befarad muskelskada gjorde att man inte tog några risker. In istället Benik Afobe som är född 1993 och var under fjolåret utlånad till Huddersfield.

Efter tio minuter hade Henry ett skottläge utanför straffområdet som resulterade i ett avslut utanför Sczcesnys högre stolpe. Arsenals första målchans kom efter 15 minuter då Ramsey fick ett godkänt läge men hamnade för nära inpå den framrusande Rost i gästernas kasse. Fem minuter senare plockade Afobe ner ett inlägg från Sagna
och kom, likt Ramsey, för nära Rost som kunde avvärja avslutet.
Halvleken sågs till synes ut att gå mot mer bolltrillande än målchanser. Men efter 35 minuter rasslade det till rejält i statistiken. Robin Van Persie gav Arsenal ledningen efter en perfekt slagen frispark av Rosicky. Arsenal-kaptenen kunde enkelt knoppa in pastejen från vänsterkanten och visade ånyo sin målfarlighet. Sekunder efter avspark frispelade Rosicky Gervinho som inte förvaltade sitt friläge på bästa sätt.

Arsenal startade andra halvlek med samma manskap som de avslutade den första vilket är någon anmärkningsvärt då man tidigare bytts tämligen friskt. Alla rykten om att Henry skulle spela andra halvlek för Arsenal förblev alltså endast rykten.
Gunners inledde annars ganska friskt och RvP kunde fått ett friläge bara efter sekunder men kaptenen visste med största sannolikhet inte hur fri han var och valde då att försöka passa. Efter det så fick man nöja sig med pigga intentioner från Arsenalspelarna. Målchanserna uteblev med såväl Gervinho som Afobe visade fina individuella färdigheter längs Arsenals vänsterkant.

Byten och New Yorks tama offensiv (förlåt Henry) gjorde att matchens sista 25 minuter blev relativt avslagen. Robin Van Persie visade lite bländande teknik, Henry fick lite ytor
som var härliga att se men ett bevis på att hans snabbhet avtagit betänkligt. Henry skulle däremot få visa att känslan i fötterna sitter kvar.
I den 83:e minuten smekte han en macka som borrade sig igenom hela Arsenals försvar och
fram till en friställd Miller. Roy Miller, som 2009 var i Örgryte, förpassade med en chipp bollen över Szczesny som var chanslös. Inbytte Kyle Bartley i Arsenal kunde inte rädda läget utan krutade istället in bollen i egen kasse.

Målet betydde att Arsenal återigen tappar en ledning. Det betyder också att man kommer första på tredje plats i turneringen samtidigt som New York Redbulls står som vinnare. Stämningen på Emirates dog med målet men hyllningarna av Henry uteblev inte. En härlig fotbollskväll som var värt ett bättre avslut.