Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie nätade, men Arsenal fick bara kryss mot Boca Juniors.

Blek insats mot Boca

lör 30 jul 2011 kl 18:16

Robin van Persie öppnade målskyttet mot Boca Juniors i en match där Arsenal tappade 2-0 till 2-2 genom rena pojklagsmisstag.

Emirates Cup, den turnering som man som Arsenal-supporter på ett skämtsamt sätt brukar kunna använda för att hävda att Arsenal visst har vunnit något på senare år, inleddes för Arsenals del med ett möte med Boca Juniors från Argentina. I laget spelade en gammal bekant i form av Juan Roman Riquelme som den minnesgode känner igen som den som slog straffen som Jens Lehmann räddade i semifinalen i Champions League våren 2006 - en straffspark som påverkade Riquelmes karriär så till den milda grad att han aldrig blev samma spelare igen efteråt. Bilderna på den helt knäckte Riquelme som medan spelet pågick runt omkring honom bara stod helt stilla och med tom blick stirrade ner i gräset var mycket talande.

Men vi kommer ifrån ämnet, det skulle ju handla om dagens match och inte någon som hände för mer än sex år sedan. Tyvärr tog det ett tag för undertecknad att hitta en fungerande stream, så jag missade i stort sett hela första halvlek, men jag lyckades se Arsenals ledningsmål och det var en angenäm upplevelse. Armand Traore spelade efter en defensiv hörna upp bollen till Robin van Persie som på ett tillslag lade tillbaka bollen till Jack Wilshere som tog emot den och såg Gervinho älga iväg längs vänsterkanten. Jack slog en perfekt avvägd passning till Gervinho som tog med sig bollen, inväntade RVP och slog sedan med vänsterfoten en perfekt passning till Robin som enkelt kunde vinkla in 1-0. Från ena änden av planen till den andra och bollen i nät på bara ett par sekunder, så ska det se ut!

Jag lyckades också se ett par defensiva fasta situationer vilket var något jag på förhand var nyfiken på efter att bland andra Wojciech Szczesny har uttalat sig om att laget har tränat extra på dessa. Jag tyckte mig också se att vi ställer upp lite annorlunda mot tidigare, det var lite mer djup i uppställningen och inte bara alla på en rad som många gånger tidigare. Det såg (vilket även gällde andra halvlek) ganska bra ut och den enda gången det blev riktigt farligt av de situationer jag kunde se var när Riquelme drog på ett skott på en frispark mot slutet av matchen - och bra skott påverkas ju inte av hur man har ställt upp sig. Men bara att det jobbas på det hela får ses som positivt även om man förstås kan fråga sig varför det inte har gjorts tidigare.

Den andra halvleken var bara någon minut gammal när Aaron Ramsey dunkade in 2-0 från straffområdesgränsen. Bollen fick han mer eller mindre av en slump efter att Carlos Vela hade dribblat sig förbi ett par spelare och sedan tappat bollen. Mycket mer än så fick inte Vela gjort under återstoden av matchen, men den insatsen var i alla fall bra.

Arsenal kontrollerade härefter spelet bra och Boca hade egentligen ingenting alls att komma med framåt, men under tre olyckminuter tappades ledningen bort på ett sätt som, även om det är en träningsmatch, inte är ok. Det började med att Sebastien Squillaci som befann sig högt upp tappade bollen på mittfältet, och Boca kunde vända spelet och Luca Viatri kunde ganska enkelt smälla in 2-1.

Kort därefter var det dags igen. Vår vän Riquelme spelade en genomskärare som Johan Djourou egentligen hade koll på, men av någon anledning valde han att försöka med något slags glidtackling trots att det var han som var först in i situationen vilket bara resulterade i att Pablo Mouche fick mer eller mindre öppet mål eftersom Djourous miss hade grundlurat även Vito Mannone.

Efter detta växte tuppkammen rejält på Boca och de tog nu över spelet allt mer. Arsenal försökte med något av en slutforcering, men utan vidare resultat. Bocas målvakt Augustin Orion hade det rätt behagligt där bak och behövde aldrig göra några riktiga räddningar. Vid ett par tillfällen blixtrade Arsenal till och fick till ett par fina kombinationer, men utan resultat.

Till sist slutar det alltså 2-2, och på söndagen väntar New York Red Bull med Thierry Henry i laget. NYRB vann på lördagen sin match mot PSG med 1-0.

Arsenals laguppställning

Startelva: Lukasz Fabianski (46), Carl Jenkinson, Laurent Koscielny (46), Armand Traore, Emmanuel Frimpong, Jack Wilshere (46), Samir Nasri, Andrej Arsjavin (70), Robin van Persie (46)

Avbytare: Vito Mannone (46), Bacary Sagna, Carlos Vela (46), Aaron Ramsey (46), Alex Song, Sebastien Squillaci (46), Emmanuel Eboue (70), Kieran Gibbs, Marouane Chamakh (46), Benik Afobe, Kyle Bartley