Medlemmar: 8061 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gunners ställs mot Alexis Sanchez i CL-kvalet.

CL-lottning: Arsenal möter Udinese

fre 5 aug 2011 kl 10:55

Idag genomfördes Champions League-lottningen som vi alla väntat på sedan vi trillat ner till en fjärdeplats under förra säsongen. Lotten drogs idag och det blir Udinese vi får möta om två veckor.

Under fredagmorgonen genomfördes den efterlängtade Champions League-lottningen i UEFAs högkvarter i Nyon, Schweiz. Den sista kvalomgången lottades i både Europa League och Champions League.

Först lottades inhemska mästarlag mot varandra där bland annat svenska Malmö FF fick kroatiska Dinamo Zagreb. Efteråt lottades resten av lagen där de lag med högst koefficient var seedade. Bland de seedade lagen återfanns bl.a. Bayern München, Villarreal och Lyon.

Bland de oseedade lagen hittade man bl.a. danska Odense, ryska Rubin Kazan och italienska Udinese. Efter att enklare motstånd i form av Zürich och Odense lottats tidigt var det många som trodde på en mardrömslottning mot Rubin Kazan, men det blev istället Udinese som ploppade upp som Arsenals motstånd.

Udinese slutade fyra i Serie A under förra säsongen, men har den här sommaren tappat flera nyckelspelare, bl.a. Cristian Zapata, Alexis Sanchez och Gökhan Inler. Trots det har man ett väldigt bra lag som det gäller att se upp för. Arsenal som har nått Champions League-gruppspelet tretton gånger i rad är dock favoriter och skall slå ut Udinese över två matcher.

Det italienska laget spelade i Champions League senast 2006. Första matchen spelas på Emirates Stadium den 16 augusti och returen spelas nere i Italien den 24 augusti.