Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gervinho åkte ut när Arsenal kryssade.

Arsenal fick bara oavgjort i premiären

lör 13 aug 2011 kl 19:17

Arsenal-Newcastle slutade 0-0 och var stundtals en väldigt grinig match. Domaren Peter Walton hamnade i centrum när han visade ut Gervinho efter en incident med Joey Barton.

Förra året slutade drabbningen mellan Newcastle-Arsenal 4-4, idag var matchbilden helt det motsatta. Publiken fick se en väldigt chansfattig match mellan två lag som inte imponerade. Arsenals premiär kan inte ses som godkänd, man skapade alldeles för lite och när man väl fick lägen så tog man inte vara på chanserna. Både Newcastle och Arsenal skapade chanser, men någon riktigt het målchans fick vi aldrig se i matchen. Arsjavins fina frispelning till Van Persie i slutet på den första halvleken får ses som Arsenals bästa i matchen. Van Persie som nästan kom helt ren med målvakten trasslade till det för sig och fick iväg ett tamt avslut mot mål. Man såg tydligt att Arsene Wenger inte var nöjd med sina mannar stundtals under hela matchen. Flera gånger var han uppe och gestikulerade mot både domare och spelare.

I matchens 75 minut så hettade det till på allvar. Gervinho lade sig enkelt i straffområdet och ville ha straff, det gjorde Joey Barton hyper-förbannad. Barton tog tag i Gervinhos tröja och röck upp honom, det uppskattades givetvis inte av Gervinho som svarade med en liten lätt smäll på kinden. Joey Barton dök sedan ner till backen som om han blivit träffad av blixten. Efter någon minuts turbulens och kalabalik mellan spelarna så valde till slut domare Peter Walton att visa ut Gervinho och Joey Barton klarade sig med en varning. Det betyder att Gervinho blir utvisad i sin Premier League debut och missar tre viktiga matcher mot bland annat Liverpool, Man United och Swansea. Tungt för den Ivorianske landslagsmannen som gjorde en helt okej match fram tills utvisningen. Efter utvisningen så sjönk matchtempot ner ett snäpp och Arsenal började spela på säkerhet samtidigt som Newcastle hade svårt att komma till lägen.

Under större delen av matchen visade Arsenal-fansen sitt missnöje på St Jame´s Park genom att sjunga "Spend some f*cking money". Någonting som Arsene Wenger nog kommer att fundera på lite mera framöver. Arsene Wenger har mycket att jobba på med sin trupp. Man måste höja sig avsevärt från den här matchen om man ska ha chans att slåss om en topp-placering. Spelet var minst sagt dåligt och effektiviteten saknades rejält. Det är bara att ladda om och tagga till inför nästa match!

MATCHFAKTA

Newcastle-Arsenal 0-0 (0-0)
Varningar Arsenal: Alex Song (30), Kieran Gibbs (50), Tomas Rosicky (52), Wojciech Szczesny (78) Thomas Vermaelen (90) Newcastle: Fabricio Coloccini (45), Ismael Tioté (67), Joey Barton (76)
Utvisningar Arsenal: Gervinho (76) Newcastle: -
Domare: Peter Walton
Publik: 46 894

SÅ SPELADE LAGEN

ARSENAL
Wojciech Szczesny
Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs
Tomas Rosicky (85), Aaron Ramsey (90), Alex Song
Gervinho, Robin van Persie, Andrej Arsjavin (61)
Avbytare: Lukasz Fabianski, Emanuel Frimpong (85), Theo Walcott (61), Alex Oxlade-Chamberlain, Johan Djourou (90), Maroune Chamakh, Carl Jenkinson

NEWCASTLE
Tim Krul
Ryan Taylor, Fabricio Coloccini, Steven Taylor, Danny Simpson
Jonas Guiterrez, Ismael Tioté, Yohan Cabaye (80), Joey Barton, Shola Ameobi (73)
Demba Ba (45)
Avbytare: Fraser Forster, Sammy Ameobi, Gabriel Obertan (45), Leon Best (73), Dan Gosling, Peter Lovenkrands (80), Mike Williamson