Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur mönstrar Wenger sitt premiärlag?

Inför: Newcastle - Arsenal

fre 12 aug 2011 kl 14:52

Vi alla kommer ihåg förra säsongens möte på St James' Park. 4-0 till Arsenal blev till 4-4 efter en stark forcering av Newcastle. Nu är det dags för premiär - och dags för revansch!

Det återstår lite mer än 24 timmar tills Arsenal tillsammans med Newcastle kommer äntra St James' Park i nordvästra England. Det är dags för Premier League-fotboll igen och efter en lång sommar, en lång försäsong och lång väntan är det äntligen dags för premiär. Förra säsongen lyckades The Gunners bara ta en poäng mot Newcastle. Visserligen vann man på St James' Park med hela 4-0 i andra rundan utav Carling Cup, men det är ligamötena alla minns. Under hösten lyckades Newcastle vinna med 1-0 på Emirates Stadium efter att Andy Carroll nickat in matchens enda mål.

Nästa möte ägde rum under början av februari och det var Arsenal som spelade ut Newcastle efter noter. Innan man ens hade hunnit smälta första målet hade det hunnit bli 4-0 till Arsenal. Allt var guld och gröna skogar under halvtid, men i början av andra halvlek blev Abou Diaby utvisad, vilket blev början på slutet. Efter två straffmål, ett långskott och ett drömmål stod det helt plötsligt 4-4. Den matchen kom att förfölja laget under resten av säsongen. Och nu har äntligen chansen kommit för revansch. En chans att begrava spöken. En chans att vinna och ta med sig tre extremt viktiga poäng.

Newcastle har både värvat och sålt spelare flera spelare. Bland värvningarna hittar vi bl.a. Gabriel Obertan från Manchester United, Yohan Cabaye från Lille och Demba Ba från West Ham. Bland de sålda spelarna hittar vi något överraskande både Kevin Nolan och José Enrique. Det har hänt saker även i Arsenal-lägret, men det som diskuteras mest är Cesc Fabregas påstådda övergång till Barcelona samt saknaden av en mittback. Lägg där till en massiv hög med skador och ni har Arsenal i ett nötskal. Trots detta åker man upp till Newcastle med en trupp som skall klara av att slå Newcastle. Men det är enklare sagt än gjort.

Newcastle kommer kämpa för varenda millimeter och inte vilja förlora sin första match framför hemmasupportrarna. Arsenal som haft en turbulent sommar vill gärna få en bra start och vinna. Det är en match som kan gå exakt hur som helst.

Arsenal Sweden håller under lördagen sitt 10-årsjubileum i Stockholm och alla som har köpt biljett är välkomna. Vi som samlas kommer hoppas på en trevlig afton som toppas av en Arsenal-vinst och detsamma lär alla Arsenal-supportrar världen över göra.

Ord kan inte beskriva hur viktig den här matchen är. En förlust skulle sätta klubben i gungning medan en vinst kan ge oss lite andrum, åtminstone fram tills vi möter Udinese på Emirates på tisdagkvällen. Vad som än händer ställer vi oss alltid bakom Arsenal och gör allt för att föra fram dem till seger.

SPELPLATS

Plats: St James' Park.
Tid: 18.30.
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 4.00 X) 3.40 2) 1.90.
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal hade på fredagen lyckliga besked att lämna i skadeväg. Som det råder just nu är det bara Jack Wilshere, Craig Eastmond och Abou Diaby som är skadade. Det finns vissa orosmoln över Kieran Gibbs och Laurent Koscielny, men bägge skall kunna starta matchen på lördagen. Det skall dock tilläggas att Cesc Fabregas inte är matchfit medan Samir Nasri enligt Wenger är förkyld.

NEWCASTLE: The Toons saknar fem stycken spelare, men det är oklart när någon av dessa kan spela då det handlar om osäkra kort snarare än långtidsskador. Någon enstaka kan komma att spela imorgon kväll, men som det ser ut just nu är det Ryan Taylor, Hatem Ben Arfa, James Perch, Steven Harper och Tamas Kadar som är uppsatta på skadelistan.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSÈNE WENGER: "I expect nobody to leave the club. At the moment there is no news. What we want today is to focus on the players who can help. [The transfer market is] Not as easy as people think it is. I'm not disappointed by Cesc's attitude or Samir Nasri's attitude. He [Nasri] has had a sickness. No other issue. Cesc is not injured, he's not match fit. I don't want to go any deeper than that. At the moment we have too big a squad. We are not in a position where we are short of players".

ALAN PARDEW: "The crowd will come expecting goals but both myself and Mr Wenger will be expecting a much tighter game hopefully and must more disciplined game both from his team and my team. But ultimately it is about the excitement and some of the stuff we produced in terms of the team meant our form improved towards the back end of the season and we want to continue that because our home record will be important this time around.”

STATISTIK

The Magpies har bara vunnit två av sina senaste sjutton ligamöten mot Arsenal. Senaste vinsten kom tyvärr så sent som under förra hösten.
Arsenal och Newcastle har mött varandra hela 154 gånger där Arsenal kommit segrandes ur striden 57 gånger, spelat lika 35 gånger och förlorat överraskande 62 gånger. Man har gjort 214 mål framåt och släppt in 223 mål mot The Toons.
Den största ligavinsten borta mot Newcastle har bara skrivits till 3-0 och kom 1928 och 1949, medan den största förlusten på St James' Park skedde 1925 då Newcastle krossade The Gunners med 7-0.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Thomas Vermaelen, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs.
Mittfält: Tomas Rosicky, Alexandre Song, Aaron Ramsey.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Carl Jenkinson, Armand Traoré, Andrey Arshavin, Johan Djouroui, M. Chamakh, Sebastien Squillaci.

NEWCASTLE
Målvakt:
Krul.
Försvar: Simpson, Williamson, Coloccini, Enrique.
Mittfält: Barton, Tioté, Cabaye, Marveaux.
Anfall: Ben Arfa, Ba.
Avbytare: Lovenkrands, Obertan, Harper, Taylor, Smith, Ferguson, Best.