Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bacary Sagna har stora förhoppningar på Aaron Ramsey.

Sagna: Ramsey kommer bli fantastisk

ons 17 aug 2011 kl 13:02

Bacary Sagna var inte lika besviken som många supportrar var efter gårdagens vinst mot Udinese. Fransmannen berättar att han önskar Fabregas all lycka i Barcelona samtidigt som han tror att Aaron Ramsey kommer bli en fantastisk spelare.

Enligt många supportrar är Robin van Persie och Bacary Sagna de enda två spelarna som håller världsklassnivå i dagens Arsenal. Den sistnämnde blev för andra gången någonsin invald i PFA Team of The Year under förra säsongen efter att han även blivit invald under sin debutsäsong 2007/2008.
Sagna menar att gårdagens match var lyckosam:
- Det var vårt mål - att göra mål utan att släppa in ett. Det var inte enkelt eftersom de hade massvis med chanser att göra mål, men vi vann matchen och måste blicka framåt.
- Vi kände till Udinese sedan tidigare då Serie A är rätt tuff. Om du låter de föra spelet är de riktigt farliga. Men vi släppte inte in ett enda mål mot Newcastle och gjorde det inte idag heller.

Fransmannen menar även att den förbättrade defensiven kan vara starten på en framgångsrik saga för Arsenal:
- Om vi vill vara framgångsrika måste vi försvara oss som ett lag, vilket var exakt det vi gjorde ikväll (läs: igår) och fortsätta spela vårt spel. Vi är alla enade kring ett och samma mål och vi visade stor laganda.

Arsenals högerback valde även att säga ett par ord om förlusten av Cesc Fabregas och Aaron Ramseys förbättrade insatser:
- Varje säsong börjar med att några spelare lämnar mot slutet av det [transferfönstret]. Det är vad som händer och jag vill bara önska honom all lycka till i Barcelona.
- Det är självklart att jag kommer att sakna honom, men Aaron Ramsey har gjort det väldigt bra och han kommer att visa vilken fantastisk spelare han är.

Arsenal har nu hållit två nollor i rad, men offensiven ser enligt de flesta allt mer skrämmande ut. Om Ramsey kan axla Fabregas roll på mittfältet återstår att se, men laget verkar utan tvekan vara väldigt sammanslutet i dessa svåra tider.

Källa: Goal