Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Walcott och Arsenal göra klart jobbet i Italien?

Inför: Udinese - Arsenal

tis 23 aug 2011 kl 13:23

Det är dags för den andra matchen mellan Arsenal och Udinese. Arsenal vann första mötet med 1-0 hemma på Emirates. Imorgon möts lagen i Italien för att se vilket lag som går till Champions League.

Arsenal kommer på onsdagskvällen att fortsätta att genomföra sin oerhört tuffa säsongsstart. Man har hittills spelat oavgjort mot Newcastle, vunnit mot Udinese och förlorat mot Liverpool. Dessutom har man förlorat både Fabregas och Samir Nasri (läs tidigare nyhet). Lägg därtill ett gäng skador på nyckelspelare och uteblivna nyförvärv. Arsenal har mått bättre.

Nästa match på programmet är returmötet i Italien mot Udinese. Första mötet slutade som bekant med en 1-0 vinst för Gunners som kan ta med sig en stabil deffensiv och en nolla bakom som positivt. Arsenals första halvlek var godkänd och målet för hemmalaget gjordes av Theo Walcott.
Udinese var såklart väldigt nöjda med sin match senast. Gästerna gjorde en mycket bra andra halvlek där man agerade respektlöst och skapade kvitteringschanser.

Största hotet mot Arsenal är ikväll de själva. Man har en oerhörd press på sig från supportrar och det unga laget skall nu försöka ta sig samman och leverara i en match som kommer vara signifikativ för hela säsongen. I motståndarlaget hittar vi ett självklart hot i Antonio Di Natale som alltid är farlig och jobbig att möta.
För Arsenal är Robin Van Persie tillbaka från sin avstäning sedan. Tillbaka från Liverpool är även Gervinho och Alex Song. Johan Djourou, Armand Traore och Thomas Rosicky kommer deltaga i matchen medan Laurent Koscielny stannar hemma.

I Udinese är läget bra. Man är fylld av självförtroende efter en bra match i England senast. Man kommer till matchen med en trend som säger att man inte förlorat hemma på Stadio Friuli på fem matchen. Man har inte spelat någon match sedan förra veckans möte med Arsenal då Serie A startar först i helgen.
Det blir en match som betyder att vinnaren kommer gå till gruppspelet i Champions League medan förloraren får rikta in sig på att spela i Europa League. Det blir i så fall första gången som Arsenal kommer deltaga i den turneringen efter den gjordes om.

SPELPLATS

Plats: Stadio Friuli
Tid: 20.45
Tävling: Champions League
Matchodds från Unibet: 1) 2.35 X) 3.30 2) 2.90
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Läget i Arsenal är något oklart. Jack Wilshere och Abou Diaby kommer att missa matchen. Tillbaka från avstängning är Robin Van Persie. Johan Djourou är med i truppen, däremot är Laurent Koscielny indisponibel för Wenger imorgon. Thomas Rosicky skall vara tillbaka från Liverpool-matchen. Kieran Gibbs saknas fortfarande medan Armand Traore är tillbaka.

UDINESE: Antonio Floro Flores som missade första mötet i London kommer att missa även returmötet. Det mötet kommer även Maurizio Domizzi att missa. Dusan Basta, som ersattes av Joel Ekstrand i London, är fortfarande ett frågetecken till matchen imorgon.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Udinese spelade väldigt bra senast. De hade ett snabbt kantspel. Speciellt på högerkanten i Isla, han är ett hot. Hela mittfältet är bra i Udinese, sedan har de Di Natale där uppe. De är ett bra lag och vi måste göra det bra defensivt. Vi har bra erfarenhet från Champions League och har en bra chans imorgon. Vi går in för att vinna varje match. Vi vann första matchen och höll nollan vilket är ett bra resultat".

FRANCESCO GUIDOLINI "Den andra matchen är alltid svårare än den första. Vi möter ett av de bästa lagen i Europa och har ett resultat från första matchen att oroa oss för så det kommer inte finnas några utrymme för misstag. Vi måste försöka anfalla och göra mål utan att förlora balansen i vårat lag och blotta oss bakåt".

STATISTIK

Arsenal och Udinese har mötts nio gånger tidigare och då har det slutat med vinst för London-laget hela sex gånger medan Udinese vunnit tre av mötena.

Om The Gunners kan ta sig förbi Udinese är det fjortonde säsongen i rad(!) man kvalificerar sig för gruppspel i Champions League. Sista gången man tvingades kvala in till Champions League var för två år sedan när man mötte det skotska storlaget Celtic. Då vann man med 2-0 borta i Skottland och 3-1 hemma på Emirates.

Det är andra gången någonsin Udinese nått sista kvalomgången i Champions League. Man har doc kvarit i gruppspel tidigare. 04/05 slutade man fyra och tog sig vidare till gruppspelet genom att besegra Sporting Lisabon med 4-2 på aggregat. I gruppen ställdes man mot Panathinaikos, Werder Bremen och Barcelona. Man slutade trea.

Udinese och Lazio slutade på exakt samma poäng förra säsongen, men Udinese knep fjärdeplatsen tack vare en bättre målskillnad.

Udinese har fem raka hemmamatcher i följd utan förlust.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Carl Jenkinson, Thomas Vermaelen, Johan Djourou, Bacary Sagna.
Mittfält: Tomas Rosicky, Alexandre Song, Aaron Ramsey.
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Gervinho
Avbytare: Lukasz Fabianski, Armand Traore, Ignasi Miquel, M. Chamakh, Andrey Arsjavin, Emmanuel Frimpong, Ryo Miyiachi, Alex Oxlade-Chamberlain

UDINESE
Målvakt:
Samir Handanovic.
Försvar: Ekstrand, Benatia, Danilo, Neuton
Mittfält: Isla, Badu, Pinzi, Asamoah, Armero
Anfall: di Natale.
Avbytare: Belardi, Coda, Basta, Abdi, Pasquale, Barreto.