Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

The Gunners ställs mot de tyska mästarna i Champions League.

Mer om våra Champions League-motståndare

tor 25 aug 2011 kl 17:33

Arsenal får resa till Frankrike, Grekland och Tyskland i höstens gruppspel i Champions League.

Under torsdagskvällen genomfördes lottningen till höstens gruppspel i Champions League. Arsenal var i seedningsgrupp 1, tillsammans med bland andra Bayern München, Barcelona, Real Madrid och FC Internazionale. Lagen i seedningsgrupp lottades in i varsin grupp och Gunners hamnade i grupp F. Därefter lottades seedningsgrupperna 2, 3 och 4 in i grupp A till H. Arsenal fick Marseille, Olympiakos och Dortmund i sin grupp. Gruppspelet startar tisdag-onsdag 13-14 september.

Grupp F:
Arsenal, Marseille, Olympiakos, Dortmund

Marseille slutade tvåa i den franska ligan förra säsongen, vilket innebar en direktplats till gruppspelet. Loic Remy blev lagets bästa målskytt med 18 fullträffar. Andra vassa spelare i laget är André-Pierre Gignac och Lucho González. Värt att notera är att tunge forwarden Brandão numera är utlånad till Cruzeiro. I förra säsongens Champions League slutade Marseille tvåa i just grupp F bakom Chelsea. I åttondelsfinalen blev Manchester United för svåra. Den första matchen, på Stade Vélodrome, slutade mållös medan matchen på Old Trafford slutade 2-1 till engelsmännen.

Olympiakos vann den grekiska ligan med hela 13 poäng före tvåan Panathinaikos. Laget släppte in minst antal mål i ligan och gjorde samtidigt flest. Lagets tränare heter Ernesto Valverde och kommer ifrån Spanien. Han förfogar över en trupp med bland annat sex spanjorer och givetvis våran svensk, Olof Mellberg. Framåt är det belgaren Kevin Mirallas och algeriern Rafik Djebbour som står för målen. Förra säsongen spelade Olympiakos i Europa League där man nådde kvartsfinal. Där tog det stopp mot den grekiska rivalen PAOK.

Sist, men inte minst, återfinns Dortmund i grupp F. De tyska ligamästarna var ett riktigt sensationslag förra säsongen och ligaguldet var en stor överraskning för de flesta. Klubben har haft ekonomiska problem under de senaste åren, något som nu är på väg att vända. Laget är väldigt ungt och består av en mängd spelare under 23 år. Bland dessa finns offensiva Mario Götze och Robert Lewandowski samt mittbackarna Mats Hummels och Neven Subotic. Lagets store målskytt heter Lucas Barrios och stod för 21 mål förra säsongen. Under sommaren har Dortmund visserligen tappat spelmotorn Nuri Sahin till Real Madrid, men laget ser ändå starkt ut och har börjat Bundesliga med två segrar på de tre inledande matcherna.