United utklassade Arsenal

sön 28 aug 2011 kl 20:25

Det som innan säsongen var en av säsongens svåraste matcher blev inte enklare  när man saknade en halv startelva. Arsenal blev pulvriserat på Old Trafford.

Det var ett vingklippt Arsenal som kom till Old Trafford under söndagen för säsongens kanske svåraste utmaning. Uppgiften gjordes inte bättre när Arsenal saknade en halv startelva då Alex Song, Gervinho, Thomas Vermaelen, Jack Wilshere, Kieran Gibbs och Bacary Sagna inte hade möjligheten att delta. Sagna tvingades lämna återbud på matchdagen då han blivit sjuk.
I Arsenal startelva slängde man istället in 20-årige Francis Coquelin. Mittfältaren var förra året utlånad till franska Lorient men fick nu chansen till debut i Arsenal. Den unge fransmannen fick se matchen första chans efter sex minuter då Ashley Young frispelar Danny Welbeck. Koscielny, som inte lyckades ställa offside, fick dock se Welbecks avslut gå utanför.

Det var annars mycket United i början i bollväg medan Arsenal satsade på att organisera sig väl och sedan försöka med snabba omställningar. Det var dock inte en sådan som ledde till att hemmalaget tog ledningen efter 22 minuter. Anderson kunde plocka ner kvarlevor av Patrice Evras inlägg och förpassa bollen i en båge in i straffområdet. I samma straffområde befann sig Danny Welbeck som märkbart enkelt vann en duell mot Johan Djourou och kunde nicka in 1-0 över Sczcesny.
Arsenal skulle likväl få en biljett in i matchen omedelbart. Theo Walcott snappade upp en djupledsboll, löpte innanför Jonny Evans som inte var klokare än att han drog i engelsmannen som ramlade men straff som följd. En straff som Arsenals kapten Robin Van Persie inte kunde utnyttja på bästa sätt då han slog en tämligen svar straff som till och med David De Gea kunde nypa.

Om inte uppförsbacken var brant nog så följdes straffmissen upp av att United gick upp till en tvåmålsledning. Armand Traore nickade ett inlägg rakt ut till Young som med en enkel kroppsfint fintade bort Coquelin för att sedan placera in bollen i bortre krysset bakom en maktlös Sczcesny.
Arsenal skapade en dubbelchans så Arsjavin tog ett distansskott och Van Persie följde upp med att avsluta på returen, men De Gea avvärjde. Istället var det United som gjorde även nästa mål. På en frispark kunde Wayne Rooney lekfullt enkelt lirka in en frispark i närmsta krysset. Det skulle däremot skapas lite hopp för gästerna, Arsenal reducerade på övertid i första halvlek genom Walcott som i dålig vinkel fick in bollen mellan benen på Uniteds spanjor i hemmaburen.

United såg inte särskilt tagna ut utav det snöpliga målet utan kom ut till den andra halvleken med full offensivlusta och skapade direkt oroligheter för Szczesny genom Young och Nani som fick fina lägen att utöka ledningen.
De tillresta Arsenal supportrarna visade sedan en enorm kärlek med att ihärdigt sjunga ”We love you Arsenal, we do”. Arsenal kom in i matchen, Robin Van Persie avslutade på volley efter en passning av Rosicky och det var endast en vänsterhand av De Gea som hindrade bollen för ytterligare påhälsning. Kort där efter skapade sig även Arsjavin en bra möjlighet men avslutet var svagt och inte på mål.

Efter en bra Arsenal-persiod var det slut på det roliga. Efter att både Cleverley och Young inte tagit vara på sina lägen kunde istället Rooney skruva in sin andra frispark för aftonen bakom en felplacerad Sczesny. Förnedringen lät inte vänta på sig. Ett par minuter senare kunde Nani retfullt enkelt chippa in 5-1 bakom Arsenals polack efter ytterligare ett misslyckat försök att ställa offside av Arsenals backlinje.
Målkalaset fortsatte när Park Ji-Sung enkelt placerade in Uniteds sjätte för kvällen. Arsenal helt under isen. Men trots detta skulle man få till ett reduceringsmål. Robin Van Persie stänkte in bollen i den 74:e minuten.

Wayne Rooneys show fortsatte till Arsenals förtret. Efter att Theo Walcott klumpigt gjort ner Evra i Arsenals straffområde kunde Rooney göra det som Van Persie inte mäktat med i första halvlek, 7-2 efter en stensäker straff.
Det stannade vid inte nio mål i matchen, Young gjorde i slutminuterna 8-2 på ett likande sett som engelsmannen gjorde i första halvlek. Det kunde bli mycket mer, men förnedringen stannade efter det målet. Arsenals bästa representant var de fans som under andra halvleken sjöng konstant trots debaclet.

MATCHFAKTA

Manchester United-Arsenal 8-2 (3-1)
Målen: 1-0 (21) Welbeck, 2-0 (28) Young, 3-0 (41) Rooney, 3-1 (45) Walcott, 4-1 (64) Rooney, 5-1 (67) Nani, 6-1 (70) Park, 6-2 (74) van Persie, 7-2 (81) Rooney (str), 8-2 (90) Young
Varningar Arsenal: Johan Djourou, Andrej Arsjavin Manchester United: Jonathan Evans, Ashley Young
Utvisningar Arsenal: - Manchester United: -
Domare: Howard Webb
Publik: 75 448