Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger får se kvällens match mot Dortmund från läktaren.

Wenger: "Vi är i en svår grupp"

tis 13 sep 2011 kl 11:44

Arsene Wenger är avstängd och placerad på läktaren under kvällens match i Tyskland. Så här tycker Wenger om avstängningen, Mertesacker och mycket mer.

Wenger om ..

... Arsenals grupp i Champions League:
- Detta är en av de svåraste grupperna vi har blivit placerad i. Mycket beroende på att vi fick Dortmund som fjärde lag. Det ger oss dock en bra chans att få tillbaka självförtroendet, vilket vi är i behov av.

... kvällens svåra bortamatch:
- Om vi får ett bra resultat med oss från matchen kommer det ge oss ett rejält lyft. Vi startade förra årets Champions League väldigt bra med nio raka poäng. Sedan hade vi en del oflyt, särskilt borta mot Braga.

... att Mertesacker är ett undantag:
- Vanligtvis kollar jag på kvalitén hos en spelare, inte storleken. Eftersom vi är ett tekniskt skickligt lag väljer jag mindre spelare. Men Mertesacker har erfarenhet. Han har över 70 landskamper för Tyskland och folk glömmer att han vara är 26 år. Han måste komma in i tempot på matcherna, men annars har han de kvalitéer vi behöver i laget.

... att inte kunna stå vid sidlinjen ikväll:
- Vi kommer att förbereda oss som vanligt. Vi kommer ha samling på morgonen och eftermiddagen. Men när vi kommer till arenan får jag inte följa med in i omklädningsrummet.
- Om man skall följa reglerna till 100 procent krävs det att jag blir punktmarkerad av två stycken, en på varje sida. För om jag bara har en kille till höger, då kommer jag prata med han till vänster. Jag kommer ha mitt matchsnack på hotellet. Sedan kommer jag lämna över det till Pat Rice.

Källa: Arsenal.com