Medlemmar: 4951 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gervinho är tillbaka efter sin avstängning.

Inför: Blackburn - Arsenal

fre 16 sep 2011 kl 13:53

Arsenal åker till Ewood Park och möter jumbon Blackburn i jakten på en högre tabellplacering.

Arsenal åker till Ewood Park och möter jumbon Blackburn i jakten på en högre tabellplacering.Tisdagens möte med Borussia Dortmund i Champions League slutade oavgjort och nu vänder fokuset mot ligan igen. Förra helgen vann Arsenal med 1-0 mot Swansea, en seger som satt hårt inne. Andrej Arsjavin gjorde segermålet efter en tavla av Michel Vorm i en match som i övrigt var rätt svag av Arsenal.

Segern var hur som helst väldigt viktig för arbetsron och för att ta sig ur bottenträsket i tabellen och Arsenal siktar nu på att ta ytterligare kliv uppåt i tabellen. Med en bra prestation mot Dortmund i ryggen ser läget bra ut för Gunners inför helgens möte med Blackburn på Ewood Park.

Blackburn har stora målsättningar under de indiska ägarna i Venky's London Limited, som tog över klubben i november 2010. De vill se att laget spelar vackert och gärna tar sig till Champions League inom några år.

Hittills har den satsningen gått väldigt trögt, åtminstone sett till de sportsliga resultaten. Förra säsongen var klubben indraget i bottenstriden och inledningen på 2011/2012 har inte varit mycket bättre. Efter fyra matcher ligger Blackburn sist med endast en poäng. Den poängen kom mot Fulham i söndags.

SPELPLATS

Plats: Ewood Park
Tid: 13.45
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet:1) 4.00 X) 3.40 2) 1.90
TV-sändning:Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Jack Wilshere, Thomas Vermaelen och Abou Diaby saknas fortfarande. Trion kommer vara borta i flera veckor till. Möjligtvis är de tillbaka i mitten på oktober. Tomas Rosicky och Sebastien Squillaci blir också borta ett tag till. Aaron Ramsey är småskadad och tveksam till spel. Alex Song, Gervinho är tillgängliga igen efter att ha varit avstängda i tre matcher. Carl Jenkinson är också tillbaka efter avstängning.

BLACKBURN: Morten Gamst Pedersen, David Dunn och Ryan Nelsen kommer genomgå tester inför lördagen då de dras med småskador. Christopher Samba utgick med ryggsmärtor mot Fulham men har återhämtat sig under veckan. I samma match åkte Junior Hoilett på en tuff smäll och fick bäras ut på bår iförd nackkrage. Kanadensaren ska dock ha återhämtat sig lagom inför lördagens match.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "We know that we will be tested in every single game in the Premier League and Shrewsbury in the Carling Cup will be difficult. Let’s just show that we can win the next one, the next one is Blackburn. They are a good side. They got a point last week at Fulham and were a bit unlucky against Everton. So let’s prepare ourselves for a difficult opponent. You lose your confidence quickly and you gain it back slowly. You only gain it back with hard work and that is what we want to show at Blackburn".

STEVE KEAN: "Arsenal will provide a stern test - that really goes without saying. Their squad is crammed with top international players, but we are confident in the individual and collective ability of our players too. The Gunners are renowned for their attacking power and I expect to see a game featuring two teams going all out for the three points. There should be plenty of attacking flair out there and we will be doing all we can to force a win."

STATISTIK

Arsenal har en bra statistik mot Blackburn de senaste 10 åren. På Ewood Park har Gunners vunnit 6 av de senaste 10 Premier League-mötena. På dessa 10 matcher har Rovers tre segrar medan en match har slutat oavgjort. Statistiskt sett så är det alltså klar fördel för Gunners.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs
Mittfält: Mikel Arteta, Alexandre Song, Yossi Benayoun
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Gervinho
Avbytare: Lukasz Fabianski, Johan Djourou, André Santos, Emmanuel Frimpong, Andrej Arsjavin, M. Chamakh, Ju Park.

BLACKBURN
Målvakt: Robinson
Försvar: Salgado, Dann, Samba, Givet
Mittfält: Hoilett, N'Zonzi, Formica, Olsson
Anfall: Rochina, Goodwillie
Avbytare: Bunn, Hanley, Petrović, Dunn, Lowe, Yakubu, Roberts