Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain dominerade mot Shrewsbury.

Arsenal besegrade Shrewsbury

tis 20 sep 2011 kl 23:40

Alex Oxlade-Chamberlain var en av förgrundsfigurerna när Arsenal vände underläge 0-1 till 3-1 mot ett vilt kämpande Shrewsbury på Emirates.

Det var en blandning mellan rutinerade män och ungdomlig entusiasm som skulle återupprätta Arsenal heder en smula under tisdagskvällen. När Arsenal tog emot Shrewsbury i ligacupens tredje omgång spelade spelare som Oxlade-Chamberlain, Ju Young Park, Coquelin, Miqel och Frimpong från start.

Och det var den ungdomliga entusiasmen som var mest påtaglig till en början. Oxlade-Chamberlain visade direkt att det är en spelare med en enorm speed och en god teknik. På andra kanten visade Gibbs goda intentioner. En sådan intention var nära att resultera i mål redan efter fem minuter då Gibbs inlägg nådde Chamakh vars nick dessvärre räddades av gästernas burväktare.

Inledningsvis var det ett väldigt aggressivt Arsenal som inte lät gästerna känna på kulan. Anstormningen bedarrade en smula då gästernas anfallare Morgan sånär kunde förpassa in 0-1 efter 12 minuter. Anfallarens avslut, som var av det lösare slaget, träffade dock stolpen.

Målchansen gav gästerna självförtroende och på den efterföljande hörnan så blev det återigen farligt i hemmalagets straffområde. Minuter senare skulle det bli ännu farligare. Ett inlägg från höger letade sig in i Arsenals straffområde till James Collins som mötte med huvudet och tryckte in 0-1 till gästerna.

Arsenal var i chock i ett par minuter. Sedan tog man återigen tag i taktpinnen. De 5 000 tillresta bortasupportrarna fick nu se sitt lag formera ett igelkottförsvar utanför eget straffområde. Det höll i 33 minuter. Sedan kunde Arsenal klart rättvist kvittera. Jenkinson slog ett inlägg från högerflanken, inlägget skarvades vidare av en försvarare och bort till Kieran Gibbs som något oväntat får på en bra träff med pannan och tillställningen är kvitterad.

Hemmalaget höll i bollen resten av halvleken även om gästerna var farliga vid något enstaka kontringsläge. Arsenals debuterande nyförvärvet Ju Young Park blixtrade till i slutet av halvleken när han utmanade från vänster, växlade tempo inåt, men sydkoreanens avslut gick en bit utanför målramen.

Andra halvlek startade identiskt som den första. Arsenal satte bra tryck framåt, och Chamberlain var den som var klart piggast. Men det skall dröja till din 57:e minuten innan Arsenal skall få ytterligare utdelning. 2-1 görs av Oxklade-Chamberlain efter att denna svarat för ett distinkt distansskott som letar sig in under Smith i gästernas mål.

Den efterföljande perioden består av inlägg från Jenkinson i ett bombardemang som tyvärr inte resulterade i något mål. Wengers första byte blev inte helt oväntat att byta ut den anonyme Park och ersätta honom med Ryo Miyaichi. Minuter senare kom nästa byte då Frimpong lämnade plats åt 18-årige Oguzhan Özyakup.

Den sistnämnde hann inte vara på planen någon längre tid innan han blandade sig in i handlingarna. Efter ett mindre flipperspel och motlägg kunde Ozyakup servera Yossi Benayoun i straffområdet. Israeliten visade inga nerver när han planenligt placerade bollen i nät ett par meter från målet. 3-1 och matchen avgjord.

Till toner av "only one Arsene Wenger" kunde Arsenal spela av matchen snyggt och prydligt. Benayoun var närmst att öka på ledningen, men resultatet slutade vid 3-1. Arsenal vidare till fjärde omgången, Tottenham åkte ur.

MATCHFAKTA

Arsenal-Shrewsbury 3-1 (1-1)
Målen: 0-1 (16) James Collins 1-1 (33) Kieran Gibbs 2-1 (57) Alex Oxlade-Chamberlain 3-1 (78) Yossi Benayoun
Varningar Arsenal: Shrewsbury: Sean Mcallister
Utvisningar Arsenal: - Shrewsbury: -
Domare: Tony Bates
Publik: 46 539

ARSENAL

Fabianski
Jenkinson, Djourou, Miquel, Gibbs
Frimpong (77), Benayoun, Coquelin
Oxlade-Chamberlain (90), Chamakh, Park (72)
Avbytare
Martinez, Yennaris, Boateng, Özyakup (77), Ryo (72), Aneke (90), Watt

SHREWSBURY

Smith
Grandison, Jacobson, McAllister (72), Goldson
Wright, Hazell, Wroe, Ainsworth (78)
Collins (72), Morgan
Avbytare
Neal, Leslie, Richards (72), Bradshaw (72), Male, Taylor (78)