Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan RvP sänka Olympiakos också?

Inför Arsenal - Olympiakos

tis 27 sep 2011 kl 13:26

Det är dags för Arsenal att fortsätta sin resa i Europa. Denna gången är det grekiska Olympiakos som gäster Emirates och får där möta ett fortsatt skadedrabbat Arsenal.

Arsenal gästas på onsdagskvällen av grekiska Olympiakos i den andra matchen i gruppspelet av årets Champions League. Hemmalaget spelade som bekant 1-1 borta mot Dortmund efter ett sent kvitteringsmål av tyskarna medan Olympiakos fick på nöten hemma mot Marseille med 0-1.
Gunners säsongsinledning är inte mycket att klä granen med. Positiv i allt elände är att man manövrerade ut Bolton i helgen med klara 3-0 efter mål utav Robin Van Persie x 2 samt Alex Song. En match som avslutades med en skada på Theo Walcott som kommer att missa morgondagens match.

Motståndarna Olympiakos, med Olof Mellberg i backlinjen, vann den grekiska ligan förra året. Ligaspelet har även detta året börjat strålande då man efter två matcher har maximala sex poäng. I en haltande tabell ligger Olympiakos på en femteplats.
Läget i hemmalaget är knappast optimalt. Under dagens presskonferens meddelades det att trion Walcott, Koscielny och Gervinho kommer missa matchen. Samtliga tre skall däremot ha chans till att återhämta sig till derbyt på söndag.

Wenger har tidigare utryckt hur viktigt hemmamatcherna i Champions League är och att man vinner oerhört mycket på att kamma full pott i dessa tre. Han underströk också att det kan bli oerhört kostsamt att gå in med en dålig inställning till denna matchen då Olympiakos är ett bra lag.
Och Arsenals ända avstängning till denna match är tränare Wenger som kommer att forsätta avtjäna sitt straff från Uefa. Morgondagens match blir hans sista och i mötet med Marseille kommer han återigen få befinna sig vid sidlinjen.
Notera att matchen imorgon kommer visas på Viasat motor med matchstart 20.45. Tre poäng, tack.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium.
Tid: 20.45.
Tävling: Uefa Champions League
Matchodds från Unibet: 1) 1.35 X) 5.00 2) 9.00
TV-sändning: Viasat Motor

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Jack Wilshere har precis genomgått sin operation och kan vara tillbaka om 3-5 månader. Abou Diaby saknas också ett tag till medan Thomas Vermaelen förmodligen är tillbaka efter landslagsuppehållet. Yossi Benayoun som missade matchen mot Bolton missar även matchen imorgon. Johan Djourou kommer också att missa matchen. Sebastien Squillaci skall vara tillgänglig om ungefär 4-5 dagar. Trion Walcott (baksida lår), Koscielny (ankel) och Gervinho (lättare muskelskada) kommer missa matchen men kan vara tillbaka till Tottenham.

OLYMPIAKOS: *Uppdateras i efterhand*

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Jag såg deras match mot Marseille. De spelade bra och vi måste gå in med största respekt för dem. Med fjorton års erfarenhet vet jag att om man inte förbereder sig ordentligt inför en match i Champions League så kommer du inte att vinna. Jag är imponerad av alla våra nyförvärv. Inte bara för deras kvalité på planen, för den visste jag redan om. Utan också hur de uppträder utanför planen".

ERNESTO VALVERDE: "Arsenal är det bästa laget i gruppen. De är ett av de bästa lagen i Europa och favoriter till att vinna gruppen. Det säger en del om hur svår denna matchen är för oss. Men vi kommer inte till London för att förlora. Vi vill ge allt vi har och försöka att mäta oss med Arsenal."

STATISTIK

Arsenal och Olympiakos möttes i gruppspelet till Champions League 2009. Då vann man sina hemmamatcher och fick således dela på poängen.

Olympiakos har aldrig fått med sig någon poäng från spel i England och man har endast lyckas göra ett mål.

Gästernas tränare Valverde har haft framgångar i Europaspel tidigare. Han ledde nämligen sin dåvarande klubb Espanyol till final i Uefa-cupen 2007.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Per Mertesacker, Alex Song, Kieran Gibbs.
Mittfält: Aaron Ramsey, Thomas Rosicky, Mikel Arteta.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Robin van Persie, Andrej Arsjavin.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Carl Jenkinson,  André Santos, Emmanuel Frimpong, Marouane Chamakh, Ryo Miyaichi, Ju Young Park, Francis Coquelin.

OLYMPIAKOS
Målvakt:
Costanzo
Försvar: Torosidis, Papadopoulos, Mellberg, Holebas.
Mittfält: Modesto, Makoun, Ibagaza, Yeste, Fejsa.
Anfall: Mirallas
Avbytare: Marcano, Abdoun, Javito, Djebbour, Pantelic, Orbaiz, Fuster