Medlemmar: 8781 st.

Sagna skadade sig och fick bryta derbyt.

Tung förlust i derbyt

mån 3 okt 2011 kl 09:30

Arsenal hade chansen att ta fjärde raka segern - men åkte på en tung 1-2-förlust i derbyt på White Hart Lane.

Arsene Wenger kallade det för att det kändes som att Arsenal spelade med handbromsen i efter matchen.
Och det är bara att hålla med.
Inte blev det bättre av att Bacary Sagna bröt fotleden, Wojciech Szczesny gjorde en blunder - och att Spurs vann matchen.

Det blev aldrig någon sprakande derbymatch som de senaste säsongerna bjudit. Istället försökte The Gunners bygga och bygga utan att egentligen ha någon spets alls. Spurs, med sin jojofotboll var inte heller speciellt vassa.
Scott Parker hade den första heta chansen i matchen, men Szczesny var bra ute och räddade med kroppen.
The Gunners då? Jo, ett par halvchanser från Walcott och Arteta lyckades man vaska fram. Istället var det den unge polacken som fick glänsa i kassen. Defoe spelade in bollen i boxen till van der Vart som försökte chippa, men Szczesny var med på noterna.

Det såg ut att gå mot en mållös första halvlek efter det att Gervinho missat öppet mål, men Spurs skulle ta ledningen. Aaron Ramsey tappade boll på mittplan, bollen hamnade sedan hos Adebayor som lyfte in den i boxen där van der Vart plockade ner den och satte 1-0.
Ett mål som borde underkänts då holländaren såg ut att ta ner bollen med armen - något som Arsene Wenger påpekade efteråt.
- Frustrerande eftersom det var hands. Jag undrar vad linjedomaren gör i dessa situationer? Det är dessutom ett andra gula kort eftersom han (van der Vart) redan hade ett, sade fransmannen.
Men målet godkändes och Spurs som i år firar att det var 50 år sedan de senast vann ligan gick till vila med 1-0.

Arsenal kom ut bra efter paus och dominerade fullständigt. Detta gav utdelning i den 51 minuten då Aaron Ramsey, som inte gjort mycket rätt i matchen, kvitterade. Alex Song tog sig runt på vänsterkanten, spelade in - och där dök walesaren upp och skickade bollen i nättaket.

Men The Gunners lyckades inte bygga vidare på målet och den positiva känslan och gjorde en fullständigt bedrövlig andra halvlek. Ingen fart, ingen rörelse och ett stundtals slött och ängsligt passningsspel gjorde att Spurs kom enkelt undan.
Hemmalaget skapade en rad bra chanser i den andra halvleken - men det var ett skumpskott från distans som ställde Szczesny.
Faran såg ut att vara över när högerbacken drog till och polacken var inte alls med i kassen - ett mål sm han definitivt skulle ha tagit.
2-1 kom i den 71:a minuten.

Innan dess hade Bacary Sagna åkt på svår skada. I en duell med Assou-Ekotto hamnade högerbacken snett när han landade och han signalerade direkt för byte. Båren kom fram och Sagna bars ut.
Efteråt kom rapporter om att han brutit fotleden och blir borta minst tre månader.
In med Carl Jenkinson som blev rundad gång på gång av Gareth Bale och i soffan på Åsgatan diskuterades vem som skulle skolas om till högerback för Jenkinson håller inte på den här nivån.

Arsenals försök till en kvitteringsjakt mer än lovligt tama och vi skapade i princip inte ett smack. Säsongens fjärde förlust var ett faktum och det är bara att konstatera att detta kommer att bli en väldigt jobbig säsong.

MATCHFAKTA

Tottenham - Arsenal 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (40) van der Vart, 1-1 (51) Ramsey, 2-1 (73) Walker. Varningar, Tottenham: Scott Parker, Rafael van der Vart. Arsenal: Per Mertesacker.
Utvisningar Tottenham: - Arsenal: -
Domare: Mike Dean.
Publik: 36 274.