Medlemmar: 4745 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos är tveksam till spel i derbyt.

Årets första hatderby på WHL

lör 1 okt 2011 kl 11:10

Efter mer än ett decennium utan en förlust mot Tottenham har Arsenal under de två senaste åren fått erfara två förluster mot sina ärkerivaler. Nu är det dags att ge igen!

Det har gått nästan två år sedan Arsenal senast vann en ligamatch mot Tottenham. Den långa sviten på elva år utan en förlust mot ärkerivalerna tog bittert slut under säsongen 2009/2010 då det andra laget från norra London vann med 2-1 hemma på White Hart Lane. Sedan den vinsten har två ligamatcher slutat lika och en med förlust.

Nu väntar ett hett NLD-derby under en säsongsinledning som kunde gått bättre för både Arsenal och Tottenham. Hotspur har skrapat ihop tre vinster och två förluster medan Arsenal varit lite sämre med två vinster, ett likaresultat och två förluster. Om The Gunners skulle vinna söndagens match går man dock om Tottenham i tabellen då Arsenal för närvarande har sju poäng medan ärkerivalerna har nio.

Vad en förlust respektive vinst har för betydelse behöver knappast understrykas, men det kommer inte att bli vilket derby som helst. På motståndarnas sida hittar vi nämligen en viss Emmanuel Adebayor som lämnade Arsenal för bara två år sedan. Efter en sejour i både Manchester City och Real Madrid befinner han sig nu i Tottenham (på lån från City) där han redan gjort tre mål för klubben.

Det kommer att bli ett hatmöte utan gränser och det är bara att hoppas att spelarna förstår hur mycket den här matchen betyder för hela supporterskaran. Den är dock även väldigt viktig för laget, dess självförtroende och hela klubben. Tre poäng på söndag kan vara exakt den katalysator vi behöver för att lämna vår formsvacka som hållt i ända sedan Carling Cup-förlusten i februari.

Arsenal. Tottenham. White Hart Lane. Söndag. 17.00. Vi syns där!

SPELPLATS

Plats: White Hart Lane.
Tid: 17.00
Tävling: Premier League.
Matchodds från Unibet: 1) 2.10 X) 3.30 2) 3.38
TV-sändning: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal har det fortsatt tungt på skadefronten. Jack Wilshere (4-5 månader) och Thomas Vermaelen (1 månad) är långtidsskadade medan Abou Diaby fortfarande återhämtar sig från sin långtidsskada.Yossi Benayoun, Gervinho och Laurent Koscielny är osäkra på spel.

TOTTENHAM: Tottenham har det inte så mycket lättare på skadefronten. William Gallas, Tom Huddlestone, Michael Dawson, Aaron Lennon och Steven Pienaar beräknas alla missa matchen mot Arsenal medan Niko Krancjar är 50/50.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Those who say this derby is the most important of my 15 years might be right because it's the next one and that's the only one that matters to me. Maybe people expected us to crumble completely with the start that we had but they don't know us well enough. Tottenham are a good side, I agree, and we have to try to be ­better – and that is what we try to do.”

HARRY REDKNAPP: “I think we can overhaul Arsenal. It will be tight but I would never write Arsenal off. Sometimes when things go wrong, you know what it is like - everything goes wrong. There is nothing that you can do right. Arsenal have had one of those starts. Two own goals, you name it. But they have got good players. I can understand what Wenger is going through, it must be a nightmare for him because he has never had it before. I have always said that when Arsene first came here and all the other coaches were condemned. People said that we were all jumping around like idiot and that Arsene was just sitting there like a chess grand master."

STATISTIK

Arsenal har bara vunnit en av sina sex senaste matcher mot Tottenham och ingen av de senaste tre. Åtta av de senaste elva mötena på White Hart Lane har slutat med ett likaresultat. Senast blev det 3-3. Hotspur har å andra sidan bara vunnit 7 av sina senaste 38 matcher mot Arsenal, men två av dessa vinster har kommit i de tre senaste mötena.

Det här blir den 167:e gången lagen möts. Arsenal har gått vinnandes ur striden 69 gånger medan Tottenham vunnit 52 gånger. 45 gånger har det blivit
lika. The Gunners har inte vunnit ett ligamöte på White Hart Lane sedan september 2007 då det blev 3-1 till Arsenal.

Rafael van der Vaart har gjort tre mål på två matcher mot Arsenal. Han har gjort mål var 181:e minut för Spurs. Emmanuel Adebayor som nu spelar för Tottenham har gjort sex ligamål för Arsenal mot samma lag, mer än någon annan Arsenal-spelare.

Arsenal har inte vunnit en bortamatch på sju försök. Det är den längsta streaken sedan oktober 1991 och januari 1992 då man inte lyckades vinna en bortamatch på åtta försök. Robin van Persie har gjort 21 mål på 23 matcher under 2011.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny.
Försvar: Bacary Sagna, Alex Song, Per Mertesacker, Andre Santos.
Mittfält: Mikel Arteta, Emmanuel Frimpong, Aaron Ramsey.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Alex Oxlade-Chamberlain, Francis Coquelin, Marouane
Chamakh, Kieran Gibbs, Andrey Arshavin, Sebastien Squillaci.

TOTTENHAM
Målvakt:
Friedel.
Försvar: Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto.
Mittfält: Modric, Parker, Sandro, Bale.
Anfall: van der Vaart, Adebayor.
Avbytare: Giovani, Cudicini, Townsend, Carroll, Bassong, Corluka, Livermore.