Holland och van Persie fick stryk på Råsunda igår.

Landslagskoll 2/2

ons 12 okt 2011 kl 18:54

Ny omgång i landslagssammanhang. Och nya målskyttar i dito. Arsenal.se summerar hur det gick för Arsenalspelarna i sina respektive landslag.

Andrej Arsjavin: Kapten i vanlig ordning för Ryssland när man krossade Andorra med hela 6-0 på hemmaplan. Arsjavin spelade 90 minuter och var näst sista ryss på bollen i de tre första målen.

Ju Young Park: Ny succé för Park som öppnade målskyttet  när Sydkorea spelade 2-2 mot Polen under tisdagen. Målet kan ses HÄR. (1.25 in i klippet)

Per Mertesacker: När Tyskland grusade Belgiens drömmar om en EM-plats genom att vinna med 3-1 spelade Mertesacker 90 minuter som mittback. Godkänd insats men tappade markering på Fellaini när denna reducerade för Belgien.

Aaron Ramsey: Wales vann borta mot Bulgarien med 0-1. Ramsey var en av bortalagets bästa spelare och lirade hela matchen som kapten.

Tomas Rosicky: Efter att ha spelade 90 minuter mot Spanien förra veckan så spelade inte Rosicky alls igår när Tjeckien vann med 1-4 mot Litauen. Rosicky har problem med ljumskarna och är tveksam till spel mot Sunderland.

Robin van Persie: Gästade Sverige när hans Holland förlorade med 3-2 på Råsunda. Van Persie prestation går inte till historian som en av hans bättre. Dock var Arsenals kapten inblandad i Hollands andra mål när han elegant avslutade på volleyn som gjorde att Kuyt kunde raka in Isakssons lämnade retur.

Laurent Koscielny: Fick återigen se hela matchen för Frankrike från bänken när man föll mot Bosnien-Hercegovina.

Johan Djourou: Var tillbaka efter sin skada och spelade hela matchen för Schweiz när man besegrade Montenegro med 2-0.

Lukasz Fabianski: Spelade återigen hela matchen för Polen i en match som slutade 2-0-vinst mot Vitryssland.

Alex Oxlade-Chamberlain: Avverkade återigen 90 minuter för Englands u-21 när man besegrade Norge med 2-1. Spelade fram Lansbury i slutminuten till öppet läge men Arsenals utlånade yngling punkterade inte matchen.

Gervinho: Spelade hela matchen för Elfenbenskusten när man slog Burundi med 2-1. Gjorde en pigg match och spelade elegant fram Kolo Toure till en 1-0-ledning.

Yossi Benayoun: Deltog inte i Israels segermatch mot Malta under tisdagen.

Alex Song: Representerade Kamerun när man spelade 1-1 mot Ekvatorialguinea.

Marouane Chamakh: Anfallaren öppnade målskyttet när hans Marocko vann med 3-1 över Tanzania och gick till sin första Afrikanska mästerskap sedan 2008. Målet kom på nick efter 20 minuters spel.