Medlemmar: 8880 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal Sweden

Missnöjet är stort i kretsar av Arsenalfansen.

Supportrar planerar protestmarsch

mån 10 okt 2011 kl 15:40

Att Arsenal inlett den nya säsongen uselt har nog inte undgått någon, men för vissa verkar råttet vara mågat då flera supportergrupper planerar att marschera i protest inför mötet mot Sunderland.

Efter att Arsenal rasat ihop som ett korthus under förra säsongens avslutning fick många supportrar nog. Buropen hördes högt på Emirates efter sista hemmamatchen mot Aston Villa som slutade med en förlust. En trög start på sommaren gjorde inte saker bättre och snart skapades en organisation som heter "Where Has Our Arsenal Gone".

Organisationen har bl.a. köpt upp en annonstavla utanför Emirates Stadium med årets motto "Forward" med ett stort frågetecken efter. Nu verkar dock ännu fler ha fått nog och i dagarna bildades "Arsenal FC not PLC" som varit ett av veckans hetaste samtalsämnen.
Gruppens talesman Michael Barnett berättar:
- Wenger är som cancer. Han tar långsamt kål på vår klubb. De flesta vill ha bort honom och tycker hans tid i klubben är över. Många menar att han levererat förr och kan göra det igen, men han gör samma misstag om och om igen.

Det har skapats två stora åsiktsläger mellan Arsenal-supportrarna. Den ena halvan vill ha kvar Arsene Wenger medan den andra halvan vill ha bort honom. Michael Barnett menar att den största orsaken till att man bildat en ny protestgrupp är oroligheten inför framtiden:
- Jag oroar mig tillsammans med många andra inför framtiden. Desto längre Wenger leder klubben, desto sämre kommer det att gå.

Många supportrar har dock slutit sig samman och förkastat deras åsikter. En supporter skrev detta på deras hemsida:
- Ni är en skam för hela klubben. Jag hoppas att ni alla förstår att ni inte representerar de riktiga supportrarnas tankar eller åsikter.

En annan supporter var minst lika arg och skrev följande:
- Ni är idioter som tycker att supportrar som inte har likadana åsikter som er inte skall få uttrycka våra personliga åsikter om läget i vår klubb. Om ni inte gillar att hålla på Arsenal bör ni genast sluta upp med det eller börja hålla på Spurs.

Arsenal FC not PLC har även skapat en banner som de vill få upp på Emirates. Bannern lyder "Arsene - Thanks for the memories but it's time to say goodbye" och klubben är väl medveten om protestgruppens planer. Arsenal har understrukit att man kommer att beslagta bannern om man ser den på arenan.
Inför ligamötet mot Sunderland kommer man att genomföra en protestmarsch, men det är ännu osäkert hur många som kommer att delta. Vad som däremot är säkert är att både Arsenal Football Club och polismyndigheterna har full koll på läget.

Källa: Talksport