Medlemmar: 8855 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie snackar framtid i Arsenal.

van Persies framtid fortsatt osäker

sön 9 okt 2011 kl 18:02

Robin van Persie har från och med nästa sommar bara ett år kvar på kontraktet. Enligt holländaren är framtiden fortfarande osäker och för första gången på sju år öppnar han för en flytt.

Det var under sommaren 2004 som Arsene Wenger tog över Robin van Persie till Arsenal från Eredivise och Feyenoord. Starten i Arsenal blev lyckad och han började snart göra både många och vackra mål. Tyvärr har hans tid i klubben präglats av tuffa skadebräck och nästan varenda säsong sedan 04/05 har han varit långtidsskadad en större del av
säsongerna.

Sedan han kom tillbaka från sin senaste skada har han dock haft turen att vara skadefri, vilket synts i målprotokollen. Robin van Persie har gjort 21 mål på 23 matcher under
hela 2011 och tangerade även ett Premier League-rekord när han tillsammans med Cristiano Ronaldo och Thierry Henry blev den Premier League-spelare som gjort flest mål sedan ett nytt år tog vid.

Holländaren har dock bara två år kvar vid kontraktet som vid nästa sommaruppehåll blir ett. Likt Samir Nasri vägrar han dock tala om sin framtid i detta nuet:
- Jag kommer inte att uttala mig kring min framtid. Inte just nu och inte på ett tag heller. Jag har varit i Arsenal i åtta år, vilket får ses som extraordinärt nu för tiden. Vad min framtid kommer att utbringa vet ingen, men jag kan förstå folk som är intresserade. Just nu har jag allt fokus på Arsenal.

Arsenal-kaptenen berättar även om hur skönt det är för honom att äntligen kunna vara skadefri:
- Sen november förra året har jag spelat massor av matcher, gjort många mål och stått för många assist. Att ha spelat non-stop i tolv månader har gjort mig stor nytta och jag känner att jag fortfarande kan förbättra formen. Det är första gången på flera år jag känner den här känslan.

Enligt vissa tabloider skall holländaren i veckan inte ha uteslutit en flytt bort från Arsenal, men van Persie vägrar svara på frågor om sin framtid:
- Min framtid är en personlig angelägenhet. När jag har nyheter att bringa kommer jag låta folk få veta.

Arsenals målkung berättar även om Arsenals usla säsongsinledningen, men menar att det bara kan bli bättre och att man inte skall oroa sig:
- Jag inser att vi måste börja göra bättre ifrån oss i Arsenal, men jag är ytterst självsäker att vi även kommer att börja göra det. Vår inledningen är inte acceptabel och jag hade känt mig bättre om vi hade vunnit derbyt mot Tottenham. Dock gjorde vi inte det, vilket nu framkallat en negativ känsla, men jag försäkrar er om att allting inte är negativt. Det är upp
till oss, spelarna och personalen att reda ut detta på planen.

Källa: ESPN