Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ansah gjorde enda målet i mötet med Chelsea

U18 slog Chelsea på Emirates

tis 25 okt 2011 kl 12:45

Zak Ansah avgjorde derbyt mot Chelsea inför endast ett hundratal supportrar på Emirates Stadium.

Efter att A-lagets match mot Stoke var slut så var det dags för Arsenals U18-spelare att äntra Emirates gröna matta.
För de flesta var det även första gången man fick chansen att spela där då man i U18 vanligtvis spelar sina hemmamatcher på London Colney och reserverna håller sig till Underhill Stadium.
Detta var en match som arrangerades av Arsenal Football Club för att ge tillbaka något till supportrarna för att tunnelbanelinjen Victoria Line var stängd över hela helgen. Det var helt gratis och matchen satte igång redan vid 16.20.
Trots det valde endast ett hundratal supportrar att stanna kvar och kolla in Arsenals framtid. De två lagen möttes för 16 dagar sedan i Academy League och då vann Arsenal med 3-0.
Detta var en match där båda akademierna visade sig från sin bästa sida och precis som i det tidigare mötet var det Chelsea som dominerade större delen av första halvlek och Arsenals första läge kom inte förrän i den 39:e minuten då Kyle Ebecilio avslutade från 30 meter.

Efter det tog Arsenal över och en minut senare kom 1-0-målet. Chelsea tappade bollen i eget straffområde vilket Zak Ansah tog till vara på och lade in den bakom Blackman i Chelseamålet. Det var ett mål som Arsenal inte förtjänade och därför var det extra psykologiskt och det märktes på Chelsea i andra halvlek.
Andra halvlek började händelsefattigt och det dröjde till efter en timme innan nästa riktiga målchans kom, då Phil Roberts och Alban Bunjaku kombinerade sig igenom.
När det kom till avslutningsfasen blev sista touchen för hård och rann över långlinjen. I den 68:e minuten skulle Arsenal haft straff när Jeffrey Monakana serverade Anthony Jeffrey som blev nerdragen precis innan han skulle avsluta.
Den outtröttlige Phil Roberts som har gjort fem mål på tre matcher hade ett skott högt över och Martin Angha skulle ha gjort något bättre med ett inlägg från höger.
Samtliga i Arsenals U18 hade nog satt hjärtat i halsgropen när chelseas Amin Afane avlossade ett skott som gick i en båge över Sean Mcdermott i Arsenalmålet och touchade överkanten av ribban.
Efter det hände inte så mycket förutom ett skott från Anthony Jeffrey som tvingade den nyligen inbytte Chelsea-målvakten Ben Kilip till en avancerad räddning. Chelsea pressade på för en kvittering i slutminuterna men matchen slutade ändå 1-0. Svenske Kristoffer Olsson började på bänken men blev inbytt i den 58:e minuten.

Arsenal-Chelsea 1-0 (1-0)
Mål: 1-0 Zak Ansah (40).

Så spelade Arsenal:
Reice Charles-Cook (46) - Ben Glasgow, Elton Monteiro, Martin Angha, James Campbell (46) - Kyle Ebecilio (58), Serge Gnabry (58), Jon Toral (58), Zak Ansah (58) - Philip Roberts (68), Nigel Neita (46).
Avbytare: Sean McDermott (46), Samir Bihmoutine (46), Jordan Wynter (58), Zac Fagan (68), Jeffrey Monakana (58), Kristoffer Olsson (58), Alban Bunjaku (58), Anthony Jeffrey (46)