Mannone vaktade kassen för reserverna.

Rapport: U18 och reserverna

sön 23 okt 2011 kl 10:51

Reservlaget föll tungt borta mot West Brom och U18 ska spela träningsmatch på Emirates.

I skuggan av A-lagets uppladdning till matchen borta mot Marseille i onsdags så spelade vårt reservlag match i tisdags borta mot West Brom Reservs på The Hawthorns.
Arsenal Reservs var obesegrade innan man gick in i denna sjätte omgång av Reserve League South. Tre vinster och två kryss, där en utav vinsterna kom mot ett starkt Manchester United med spelare som Tomasz Kuszczak, Darren Fletcher och Darren Gibson. West Brom ville inte vara sämre och ställde upp med Roman Bednar, Marc-Antoine Fortune, Dorrans och Gera som är fyra rutinerade killar på denna nivå. För Arsenals del var fem spelare tillbaka från skada: Sebastien Squillaci, Vito Mannone, Craig Eastmond och Rhys Murphy som alla tog plats i Neil Banfields startelva.
Matchen då? Jo, det började mycket bra för Arsenals del som dominerade spelet första kvarten. Inom dem 15 minuterna hann man även med att göra 1-0. Det började med att Ignasi Miquel vann bollen i en närkamp vid utsidan av defensivt straffområde, en boll som Craig Eastmond plockade upp och slog en distinkt passning upp till en mötande Chuks Aneke som lade tillbaka bollen till en rättvänd Oguzhan Özyakup som på två tillslag frispelar Sanchez Watt som bara springer fram och lägger in bollen på målvaktens vänstra sida.
Efter målet sjönk Arsenals spel en aning och West Brom växte in mer i matchen vilket gav resultat i 33:e minuten då Berahino kunde kvittera. Squillaci positionerade sig fel och får ta på sig målet då bollen aldrig skulle kommit fram till Beharino om Sebastien hade placerat sig rätt. Två minuter från paus slår Arsenals högerback Nico Yennaris en så kallad ”indianare” rakt in i banan som slutar med att Zoltan Gera enkelt kan chippa in bollen bakom Vito Mannone.

Ett psykologiskt mål strax innan paus skulle det visa sig bli, för när andra halvlek satte igång var inte Arsenal-spelarna med i matchen och West Brom pressade Arsenals försvar som gav vika i den 53:e minuten då Dorrans gjorde matchens sista mål. Det började med ett skott i ribban från West Brom som behöll trycket och lyfte in bollen igen, en boll som Mannone boxade rakt ut till Dorrans som enkelt kunde ta ner bollen och lägga in den till vänster om Mannone. Arsenal var aldrig nära att komma igen då West Brom var närmare att utöka sin ledning än vad The Gunners var att reducera trots mycket bollinnehav. Det var just detta Neil Banfield var inne på när han besviken sa bland annat detta efter matchen:
Yes, we're really disappointed. We had a lot of possession with no real penetration. We could have played all day and we wouldn't have scored in the second half. I told them after the game that some of them seem to think they can just turn up and play - but they have got to work at it.

Vårat U18 lag med bland annat svenske Kristoffer Olsson spelade sin 8:e omgång i FA Premier Academy League i lördags hemma på London Colney. Det var en bra fotbollsmatch som fick ett sent avgörande då Philip Roberts avgör i den 86:e minuten för Arsenals fördel från dålig vinkel. Detta var Roberts femte mål på tre matcher! Steve Boulds mannar ligger på en 5:e plats i ligan med 9 matcher spelade varav 5 har slutat med vinst, 2 med kryss och 2 med förlust. I nästa match kommer många av de unga spelarnas drömmar gå i uppfyllelse då dem kommer spela en träningsmatch på Emirates Stadium på söndag direkt efter A-lagets match mot Stoke. Så alla ni Gooners som ska på matchen kan jag rekommendera att ni sitter kvar och kollar på vårat svenska ungdomsproffs Kristoffer Olsson och alla de andra talangerna som förhoppningsvis tar steget upp till A-laget i framtiden!