Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsjavin var med och sköt Arsenal vidare i Ligacupen.

Arsenal vidare till kvartsfinal!

tis 25 okt 2011 kl 20:47

Arsenal slog Bolton med 2-1 på hemmaplan, vilket betyder att man för nionde gången i rad är vidare till femte omgången av ligacupen. Park och Arsjavin blev Arsenals målskyttar.

På tisdagkvällen var det dags för den fjärde omgången av ligacupen och The Gunners hade lottats mot Bolton Wanderers, ett formsvagt lag som man slog ett par veckor tidigare på samma ställe med 3-0.

The Wanderers kom till spel med ett starkt manskap och man ställde ut sin bästa möjliga startelva med spelare som Ivan Klasnic och Gary Cahill. Arsenal valde å andra sidan att blanda erfarenhet och ungdom, en mix som tog dem hela vägen till final förra säsongen. Erfarna spelare som Andrej Arsjavin och Yossi Benayoun fick sällskap av ynglingar som Ignasi Miquel och Nico Yennaris.

Matchen var väldigt trögstartad, men det var Arsenal som dominerade under den första halvtimman. Spelarna såg spelglada ut och man radade upp anfall efter anfall. Alex Oxlade-Chamberlain som imponerat många på sistone fick mycket boll, men hade en väldigt dålig match och lyckades ofta sjabbla bort övertaget på ett eller annat sätt. Men även de erfarna spelarna lyckades inte skapa något väldigt farligt framåt och anfallen som Arsenal lyckades rada upp slutade antingen med skott utanför eller rakt på Bogdan i Bolton-målet.

Efter många om och men lyckades man dock skapa två väldigt farliga chanser som Bolton så när släppte in. Först fick Arsenal en farlig frispark efter att Oxlade-Chamberlain dragits ner till höger om straffområdet. Comebackande Vermaelen valde att gå på kraft och det krävdes en superräddning av Bogdan för att hålla den ute.

Även Park Ju-Young fick en väldigt bra chans då han sköt ett skott utifrån straffområdet till höger om mål, men Bogdan var med på noterna även där. Lagen gick till halvvila med 0-0, men Bolton hade aldrig kommit nära ett mål medan Arsenal dominerade matchbilden.

Trots det var det Bolton som tog ledningen bara två minuter in i andra halvlek. Emmanuel Frimpong och Francis Coquelin lekte ping-pong på mittfältet och förlorade bollen som togs hand av Fabrice Muamba efter ett fint inlägg av Tuncay Sanli. Otagbart för Fabianski i mål.

Efter Boltons ledningsmål stod dock Arsenal för en snabb replik. Bara fem minuter senare började man en kontring och en långboll från försvaret sökte sig fram till Yossi Benayoun som var med på noterna till höger om mittfältet. Benayoun tog ner bollen, gjorde sin gubbe och passade den till Arsjavin som avancerade mot straffområdet. Trots två försvarare emot sig sköt han den vackert och pricksäkert så långt till höger om Bogdan det gick. 1-1 och stort jubel på Emirates!

2-1 skulle inte låta vänta på sig. Ännu en gång var det Arsjavin som var organisatören bakom målet. Arsenal vann bollen på mittfältet och satte direkt igång ett anfall. Park Ju-Young började springa bakom försvararna direkt, men ställde sig offside för snabbt. Medan Arsjavin fortsatte att springa framåt ställde han sig dock onside och började en löpning igen. Då kom även passningen från Arsjavin som sydkoreanen förvaltade väldigt väl. Avslutet påminde väldigt mycket om en viss Thierry Henry och 2-1 var ett faktum.

Arsenal fortsatte att dominera matchen, men 3-1 kom aldrig till. Istället började Bolton att pressa mer och mer. Owen Coyles lag fick allt mer luft, vilket resulterade i många farliga målchanser. Ingen av Bolton-spelarna verkade dock ha en bra dag på jobbet då alla avslut - även de från kanonlägen - gick långt utanför eller långt ovanför.

Med tio minuter kvar höll Fabianski på att sjabbla in ett långskott, men lyckades med stor nöd och näppe boxa ut det till en hörna (bollen gick över honom i en båge och landade på målet). Hörnan därefter blev farlig, men efter sin tabbe stod polacken den äldre för flera kanonräddningar och höll kvar Arsenal i matchen.

Farligare än så blev det inte och till slut blåste Anthony Taylor i sin visselpipa. Arsenal hade vänt och vunnit matchen tack vare mål av Andrej Arsjavin och Park Ju-Young. Thomas Vermaelen som gjorde comeback stod för en mycket bra insats, men blev utbytt som en ren säkerhetsåtgärd.

Arsenal har nu tagit sig till kvartsfinal i Carling Cup för nionde säsongen i rad. Vem som väntar där återstår att se, men vad som står klart är att Arsenal är inne i en formtopp med sju vinster på de åtta senaste matcherna. Nu väntar Chelsea på Stamford Bridge på lördag. En match som alla Gooners borde se fram emot. Come on you Gunners!

MATCHFAKTA

Bolton Wanderers-Arsenal 2-1 (0-0)
Målen: 0-1 (47) Muamba, 1-1 (53) Arsjavin, 2-1 (56) Young Park
Varningar Arsenal: Sebastien Squillaci Bolton Wanderers: -
Utvisningar Arsenal: - Bolton Wanderers: -
Domare: Anthony Taylor
Publik: 56 628

ARSENAL

Fabianski
Yennaris, Squillaci, Vermaelen (84), Miquel
Frimpong (76), Coquelin, Benayoun
Arsjavin, Oxlade-Chamberlain (73), Park
Avbytare
Mannone, Meade, Boateng (84), Özyakup (76), Aneke, Ryo (73), Watt

BOLTON WANDERERS

Bogdan
Gardner, Cahill, Knight, Steinsson
Kakuta (71), Pratley (61), Muamba, Davies
Klasnic, Tuncay (85)
Avbytare
Jääskelainen, Wheater, Reo-Coker, Riley, Eagles (71), Blake (85), Ngog (61)