Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson spelade från start för U18-laget.

Vinst för U18 mot Charlton

mån 31 okt 2011 kl 19:01

Steve Boulds mannar vann med 2-1 i derbyt på bortaplan.

Mitt i uppladdningen inför A-lagets derby mot Chelsea på Stamford Bridge så spelade Arsenals U18 bortamatch i Premier Academy League mot Charltons U18.
Denna match spelades på Charltons träningsanläggning klpckan 12.00 (svensk tid).
Steve Bould hade förändrat en hel del i startelvan jämfört med förra veckans vinstmatch på Emirates mot Chelsea. I backlinjen gick Samir Bihmoutine och Zac Fagan in istället för James Campbell respektive Martin Angha. Hela mittfältet från Chelsea-matchen byttes ut och in kom Jordan Wynter som defensiv mittfältare och på de två offensiva platserna startade nu Alban Bunjaku och svenske Kristoffer Olsson. Enda skillnaden i tremanna anfallet var att Anthony Jeffrey kom in på vänsterkanten. Båda anfallarna Philip Roberts och Serge Gnabry behöll sina platser i startelvan.
Det för dagen mörkblå- och turkosklädda Arsenal dominerade i första halvlek och en utav de bästa spelarna på plan var svenske Kristoffer Olsson.
Det första läget i matchen kom bara efter några minuter då Alban Bunjaku sprang rakt igenom Charltons mittfält och försvar men avslutet var för dåligt avvägt och hamnade mitt på Dillon Phillips i Charltonmålet.
Nästa läge kom efter att Kristoffer ”Koffe” Olsson vunnit boll på mittplan och sedan levererat en djupledsboll som till slut hamnade hos Philip Roberts som kunde avsluta men Phillips gjorde återigen en fin räddning ut till hörna.

Enda farliga läget Charlton skapade kom på en frispark efter att Zac Fagan tagit ner bollen med handen. Efter en fin variant som lurade Arsenal-försvaret hamnade bollen hos Charlton-kaptenen Jordan Cousins som avslutade bra men inte mycket bättre än att Reice Charles-Cook kunde sträcka ut och rädda.

I den 32:a minuten skulle Arsenal ta ledningen och det genom ett fint kombinationsspel mellan Kristoffer Olsson och Alban Bunjaku där bollen sedan spelades till Anthony Jeffrey ute på vänsterkanten som på Henry manér drev in i banan och avslutade distinkt intill första stolpen. Efter det hände inte så mycket mer i första halvlek förutom att Serge Gnabry missade ett halvt friläge och Charles-Cook fick sig en törn i en luftduell men var snabbt på benen igen.
Andra halvlek började händelsefattigt och det var inte förrän i den 68:e minuten nästa läge och Charltons kvittering skulle komma.
Målet skulle komma på en frispark som Arsenals vänsterback Samir Bihmoutine orsakat ute på sin vänsterkant.
Frisparken lyftes in mot den bortre stolpen där en Charlton-spelare vann en nickduell och nickade bollen ner i backen mot den främre stolpen där en tveksamt offsidespringande Tobi Sho-Silva kunde styra in bollen.
Strax därefter var det också mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget då en Charlton-spelare rundade Charles-Cook likt Van Persie På Cech men en räddning på mållinjen av Jon Toral Harper höll kvar ställningen vid 1-1.

Arsenal tog efter det över och skapade en del riktigt farliga chanser, bland annat en farlig skarvnick från Kristoffer Olsson som precis som i första halvlek gjorde en mycket bra andra. Tillslut i den 80:e minuten skulle ledningsmålet komma då Samir Bihmoutine slog ett fint inlägg efter att ha tagit en offensiv löpning var på Serge Gnabry bara behövde sätta foten till och göra 2-1 till Arsenal och sitt tredje för säsongen.
Charlton pressade sedan på för en kvittering men skapade bara ett farligt läge då en Charltonspelare fick på en halvträff med pannan på ett inlägg efter att ha blivit lite dragen i tröjan och ville ju självklart ha straff för det också, något han inte fick utan istället kunde domaren strax därefter blåsa av matchen.

Både manager Steve Bould och Kristoffer Olsson var nöjda efter matchen och svenske Olsson sade att det kanske var hans bästa insats han någonsin gjort i en Arsenaltröja, något undertecknad kan hålla med om till hundra procent. Detta var en viktig vinst för U18 som nu placerar sig på en andra plats i ligan bakom West Ham U18.

Nästa match för Arsenals U18 är hemma mot Norwich City U18 den 5:e november.

Charlton-Arsenal 1-2
Mål, Arsenal:
Jeffrey, Gnabry.

Så spelade Arsenal:
Reice Charles-Cook, Ben Glasgow, Zac Fagan, Elton Monteiro (c), Samir Bihmoutine, Serge Gnabry, Jordan Wynter, Alban Bunjaku (70). Philip Roberts, Kristoffer Olsson, Anthony Jeffrey (65)
Avbytare: James Campbell, Jon Toral (70), Ryan Huddart, Nigel Neita (65).