Vermaelen och Arsenal lyckades inte få hål på Marseille.

Missar kostade segern

tis 1 nov 2011 kl 23:14

Marseille visade sig vara en alltför tuff nöt för att knäcka helt.

Efter åtta segrar i de nio senaste matcherna för Arsenal hade vi nog alla väntat oss ännu en seger i den här matchen. Tyvärr blev det inte mer än en poäng efter 0-0, men det var en match vi hade tillräckligt med chanser för att avgöra till vår fördel.

Inledningsvis var det emellertid bortalaget som hade initiativet. Marseille satte högsta fart och sprang som galningar första tio minuterna och hade mycket boll men skapade i mitt tycke inte särskilt mycket som kändes särskilt farligt. Nu gjorde inte hemmalaget det heller, men en bit in i halvleken började Arsenal ta över mer och mer och Theo Walcott sprang sig loss på högerkanten och fick iväg ett skott som bortalagets målvakt Steve Mandanda gjorde en fin räddning på med yttersta fingerspetsarna. Ett par minuter senare fick Aaron Ramsey ett jätteläge att slå in 1-0 efter inlägg från vänsterkanten men fick ingen bra träff på sitt volleyskott så bollen gick över målet.

Arsenal fortsatte att pressa på, och i en snabb kontring kunde Gervinho spela fram Ramsey till ett nytt fint läge men passningen var lite för lös så Aaron blev tvungen att stanna upp en aning så att en bortaförsvarare hann emellan för att blockera skottet. Även nyss nämnde Gervinho skapade sig ett bra läge och fick iväg ett skott som Mandanda lämnade retur på, men när Theo Walcott passade Ju-Young Park som befann sig i ett bra läge mitt i straffområdet bar det sig inte bättre än att Park efter en svag förstatouch tappade bollen.

Marseille försökte sticka upp då och då, men Arsenal spelade ett bra försvarsspel - med undantag för den för kvällen totalt misslyckade Andre Santos. Han hade inte många rätt den här matchen och hade det inte varit för att Vermaelen och Mertesacker var på alerten och räddade upp situationen ett par gånger om hade det kunnat sluta betydligt värre.

I den andra halvleken trodde jag personligen att Arsenal till sist skulle få utdelning, men ack så fel jag fick. Det blev aldrig någon rytm i spelet, och Marseille kunde tillåta sig att bli allt mer äventyrliga framåt. Arsenal fick ett flertal kontringslägen men av någon anledning så blev det aldrig någon riktig fart i anfallen. Inte heller efter att Robin van Persie kommit in i den 62:a minuten blev det någon större skillnad, men Robin skulle ändå få en gyllene chans att sätta en boll men hans lobbförsök gick inte hem så Mandanda kunde rätt enkelt plocka ner bollen.

Det började allt mer kännas som en 0-0-match och det blev det också till slut. Kanske var det Chelsea-matchen som satt i benen, kanske var det i huvudena det satt eller så hade vi bara en dålig kväll - oavsett vilket så hade vi tillräckligt med målchanser för att avgöra matchen men kunde inte ta vara på dem. En seger hade säkrat avancemang till utslagsrundorna, men 0-0 är inte på något sätt ett katastrofresultat för den sakens skull. Vi har fortfarande gruppsegern i egna händer och en poäng hemma mot Dortmund om några veckor räcker för att säkra avancemang. UPPDATERING: jag måste sluta försöka räkna på tabeller mitt i natten, en poäng räcker bara om Marseille samtidigt tar poäng av Olympiakos.

Men innan dess gäller WBA hemma på lördag, ett lag som vi hade svårt mot förra året då det bara blev en ynka poäng. Vi får inte glömma att trots vår uppryckning på senare tid ligger vi knepigt till i tabellen och på lördag är det bara tre poäng som gäller.