Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsjavin och Arsenal komma upp på vinnarspåret igen efter 0-0 mot Marseille?

Inför Arsenal-WBA

fre 4 nov 2011 kl 08:18

Efter 0-0 mot Marseille är det återigen dags för ligaspel för Arsenal som gästas av West Bromwich Albions. Klarar man av att vinna mot mardrömsmotståndaren?

Det är dags för den elfte omgången i ligan för Arsenal. Inte helt obekant är det att efter en horribel start har man nu kommit tillbaka på spåret och förlorat endast en av de senaste tio matcherna. Man placerar sig på sjunde plats i ligan med tre poäng upp till fjärdeplatsen. (Kan bli sex om Spurs vinner sin hängmatch.)

Motståndarna West Bromwich har även de en ganska dyster start i ligan att se tillbaka till. Däremot har man ryckt upp sig på slutet och endast inkasserat en förlust på de fem senaste matcherna. Bland dessa finns en meriterad seger i derbyt mot Aston Villa för två veckor sedan.

Ser man till fjolåret så är The Baggies en mardrömsmotståndare för Gunners. Under säsongen 2010/2011 tog man endast en poäng sammanlagt i dubbelmötet. Hemma på Emirates hamnade man i ett chockerande 0-3-underläge i en match som sedan slutade med en förlust 2-3. Borta på Hawtorns så hamnade man ånyo i ett dåligt slagläge när West Brom skaffade sig en 2-0 ledning. Men Arsenal lyckades, genom mål av Arsjavin och Van Persie, komma tillbaka och ordna 2-2.

I veckan har det varit mycket snack om Arsenals defensiv som fått sig en rejäl uppryckning på slutet. På lördags sätts man kanske inte på sitt största test för säsongen då West Bromwich endast gjort nio mål på tio matcher i ligan. Ensam där framme kommer med största sannolikhet Peter Odemwingie husera och försöka skapa oro. Svensken Jonas Olsson har den senaste tiden varit given i gästernas startelva och blivit rosad för sina insatser.

Matchen är på pappret en solklar seger. Men Arsenal spelar fortfarande med en enorm press där en ny "slarvmatch" mot Hodgsons mannar kan kosta oerhört mycket.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 16.00
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 1.40 X) 4.35 2) 7.50
TV-sänding: Viasat Sport.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: I vanlig ordning får Jack Wilshere och Bacary Sagna fortsätta kämpa på med sin rehab för att bli spelklara efter nyår. På skadelistan finns även Abou Diaby som är minst tre veckor ifrån spel. Marouanne Chamakh är fortfarande otillgänlig på grund av en inflammation i knäet, han kan vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Sist, och minst, så har vi Kieran Gibbs som också kommer missa lördagens drabbning.

WEST BROMWICH ALBION: Shane Long och mittfältaren Paul Scharner dras båda med knäskador och kommer missa matchen mot Arsenal. Även Peter Odemwingie har i veckan dragits med skada och kommer testas inför match, mest troligt är dock att han kan spela.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER "Den defensiva balansen är väldigt viktigt. Koscielny och Vermaelen kan spela tillsammans. Och Mertesacker kan spela med både Koscielny och Vermaelen. Det gör att man kan rotera och vila spelare som är slitna. Vi gjorde en bra prestation mot Marseille över lag. Vi var väldigt bra defensivt och till slut lyckades vi skapa målchanser för att vinna matchen. Tyvärr fick vi endast med oss en poäng".

ROY HODGSSON: "Robin Van Persie är en fantastisk spelare och som du kan se på resultaten så blir de nya spelarna i Arsenal bara bättre och bättre. "Som mot alla stora lag så kommer man få försvarare sig. Men det kommer komma chanser och vi får se till att utnyttja dessa. Vårt omställningsspel kommer vara viktigt. Och förhoppningsvis finns det lägen där vi också kommer få spela vårt spel. Efter att ha sett matchen mot Chelsea lärde jag mig dels att du skall parkera bussen framför eget mål. Men också att du inte skall låta Arsenal slå bollar bakom din backlinje".

STATISTIK

Robin Van Persie har bara Cristiano Ronaldo framför sig i hela Europa när det gäller effektivitet. Holländaren har en imponerade statistik på 1.04 mål / match.
Arsenal har endast förlorat en av sina tio senaste matcher. Motståndarna West Brom har endast förlorat en av sina senaste fem.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Thomas Vermaelen, Andre Santos.
Mittfält: Aaron Ramsey, Alexandre Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin Van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Francis Coquelin, Yossi Benayoun, Young Park, Andrej Arsjavin, Per Mertesacker, Tomas Rosicky.

WEST BROMWICH ALBION
Målvakt:
Foster.
Försvar: Reid, Olsson, McAuley, Jones.
Mittfält: Morrison, Brunt, Dorrans, Thomas, Mulumbu.
Anfall: Odemwingie.
Avbytare: Fulup, Tchoyi, Cox, Bednar, Tamas, Shorey, Gera