Medlemmar: 8810 st.

Vermaelen nätade när Arsenal vann.

Tre mål och tre poäng mot WBA!

sön 6 nov 2011 kl 11:39

Arsenals formkurva fortsätter att peka rakt uppåt och under gårdagen tog man sin fjärde raka ligaseger. West Bromwich hade inte mycket att sätta emot när The Gunners vann med 3-0.

Arsenal fortsätter att spela allt bättre och på lördag eftermiddag inkasserade man sin nionde seger på de senaste elva matcherna. Den här gången var det West Bromwich som hade rest till Emirates för att se sig besegrade med 3-0.
Matchen började dock lite trögt och både hemma- och bortalaget spelade långt under sin kapacitet. Det var dock The Gunners som efter den inledande kvarten började skapa de mer farliga lägena. Tyvärr hade man svårt att hitta luckorna i West Bromwich försvar och Ben Foster testades knappt alls.

Det skulle dock inte ta lång tid innan Arsenal öppnade upp WBA:s försvar och satte det välförtjänta ledningsmålet. Aaron Ramsey som varit en av lagets bästa spelare på sistone stod för en fantastisk genomskärare fram till Theo Walcott som sprang sig mer eller mindre fri på sin högerkant. Den unge engelsmannen valde att skjuta, vilket inte alls var ett dåligt beslut då Ben Foster lämnade en retur som Robin van Persie enkelt kunde smälla in. 1-0 to the Arsenal!
Arsenal fick allt mer luft under vingarna och West Bromwich hade ingenting att sätta emot. Alla lagdelar spelade ypperligt bra och det slutade även i ännu ett Arsenal-mål. Alex Song skickade in en boll i straffområdet där Arsenals fixstjärna Robin van Persie fick tag på den och skickade en passnings kors och tvärs genom boxen. Ingen WBA-försvarare lyckades peta undan bollen, utan istället kunde Thomas Vermaelen dyka upp från ingenstans och sätta 2-0 med ett kanonskott!
The Gunners fortsatte att dominera och hade bud på flera mål innan paus, men halvleken slutade 2-0.

Andra halvleken började likt första väldigt försiktigt, men det syntes att West Bromwich hade fortsatta problem att skapa någonting farligt. Arsenals mittfält körde över West Bromwich motsvarighet och lyckades skapa många farliga målchanser. Det skulle dock dröja ända tills den 74e spelminuten tills nästa mål gång - ännu en gång för Arsenal.
Inbytte Tomas Rosicky störtade fram på högerkanten, passade in den till Robin van Persie som stannade till, tittade upp och såg Mikel Arteta som sekunden senare fick bollen och slog in 3-0 till The Gunners! Game, set & match.

The Gunners hade bud på fler mål, men det var West Bromwich som överraskande nog pressade i slutminuterna, trots att man låg under med 3-0. Då fick man även till både sin första hörna och sitt första skott på mål i matchen.
Matchen slutade 3-0 till Arsenal som nu går in i ett två veckor långt landslagsuppehåll. Nu gäller det att bevara formen även efter uppehållet om man vill fortsätta slåss om en topplacering. Ingenting är dock omöjligt och gårdagens 3-0-vinst förstärker bara ett självförtroende som redan är starkt.