Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U18-laget lyckades inte hämta in 0-3-underläget mot Norwich.

Tredje förlusten för U18

tis 8 nov 2011 kl 10:20

Monakanas och Torals mål räckte inte till mot Norwich - The Gunners, med svenske Kristoffer Olsson i laget, föll med 2-3.

Steve Bould gjorde precis som inför Charltonmatchen en hel del förändringar i startelvan inför hemmamatchen mot Norwich i lördags. Sean McDermott tog platsen mellan stolparna istället för Reice Charles-Cook. James Campbell valdes som ytterback på vänstersidan istället för Samir Bihmouthine men Ben Glasgow behöll sin plats på högersidan. Kaptenen Elton Monteiro behöll sin mittbacksplats och detsamma gjorde även Zac Fagan. Jeffrey Monakana var tillbaka i truppen och startade istället för Serge Gnabry som inte ens fick en plats på bänken. Jon Toral och Nigel Neita tog båda plats i startelvan efter att ha börjat på bänken mot Charlton. Både svenske Kristoffer Olsson och Philip Roberts behöll sina startplatser.
Detta var en match där båda lagen försökte att hålla bollen efter backen och spela ett snabbt passningsspel. Matchen började i ett högt tempo och det var Arsenal som skulle komma till det första läget efter bara några minuter då bollen efter ett motlägg studsade över Norwich backlinje och Philip Roberts kunde avsluta på halvvolley mitt på bröstet på Norwichmålvakten Remi Matthews. En stund senare var Kristoffer Olsson mycket nära att göra sitt första mål i Arsenaltröjan på en frispark efter att Monakana blivit nerdragen strax ute till vänster om straffområdet. Frisparken var bra placerad och Matthews i Norwich-målet fick precis fingertopparna på bollen vid det bortre krysset och tippade den till hörna. En hörna som också blev mycket farlig då Zac Fagan nådde högst på den utåtskruvade hörnan av Olsson. Direkt efter kontrade Norwich och efter en fin omställning kunde till slut Jamar Loza springa sig fri. Avslutet var inte av högsta klass och satt i nätet på sidan av målet.
Nästa läge kom för Arsenals del när Monakana serverades med en fin boll ute på vänsterkanten. En boll som han tog med sig in i banan och avslutade men skottet var inte tillräckligt bra avvägt utan Norwichkeepern kunde styra ut den till ännu en Arsenal-hörna. Denna gången var hörnan helt ofarlig. I den 40:e minuten skulle Norwich till slut ta ledningen i denna svängiga match och det genom ett självmål av lagkaptenen för Arsenal, Elton Monteiro. En hög boll lyftes in från Norwich vänsterkant och Monteiro höll undan Norwichanfallaren och när han skulle rensa undan bollen fick han en total felträff och den gick i en båge över Sean McDermott i Arsenal-målet som inte kunde nå bollen. 1-0 Norwich.
Fem minuter senare, precis innan paus skulle Norwich utöka sin ledning. Denna gång på straff efter att Jordan Wynter (bakifrån) och Elton Monteiro (framifrån) vräkt ner Sam Kelly i straffområdet. Straffen lades säkert in av Josh Murphy i det högra hörnet. Ett psykologiskt mål att gå till halvtidsvila med. 2-0 Norwich.
Precis efter paus var Norwich nära att utöka sin ledning ännu en gång. Denna gång på hörna men Kristoffer Olsson räddade på mållinjen. Men 3-0-ledningen skulle komma några minuter senare då Jamar Loza efter fint spel på mittfältet nickade in sin egen retur. 3-0 Norwich. Efter det vaknade Arsenal till lite och efter några fina kombinationer på mitten så fick Jon Toral bollen strax ute till vänster om straffområdet där han utmanade en Norwichback som gick bort sig och blev tvungen att ta en frispark. En frispark som Jeffrey Monakana tog till vara på och satte bollen i nät via muren. 1-3.
Strax därefter fick McDermott i Arsenalmålet göra en bra räddning då Sam Kelly fick på ett bra avslut från distans. Arsenal började sedan pressa på för ännu en reducering som kom efter ett rörigt efterspel av en hörna då Jon Toral var framme och kunde trycka in bollen i nät i den 63:e minuten. Arsenal höjde sig rejält efter det och pressade nu på rejält mot Norwichmålet. Men det blev endast riktigt farligt vid ett läge då Jon Toral lyfte in en hörna som hamnade hos Nigel Neita som med en cykelspark drog till och träffade ribban. Detta var matchens sista chans och strax efter blåste domaren av tillställningen som slutade 3-2 till Norwichs fördel.

Tränaren för U18, Steve Bould som för övrigt har gjort 369 matcher och 22 mål för Arsenal var mycket besviken efter matchen och tyckte Norwich var värda segern för att de dominerade spelet första timman och det var inte förrän efter det som Arsenalspelarna började vakna. Han tyckte också att flera spelare såg ängsliga ut och att de inte ville ha mycket boll. Steve avslutade med att säga att det är bara att bygga vidare och jobba ännu hårdare.
Detta var U18-lagets tredje förlust för säsongen och man placerar sig nu på en fjärde plats i Youth Academy League med elva matcher spelade. Nästa match för U18 är nu på lördag borta mot Ipswich Town Youth.

Arsenal-Norwich 2-3
Målen:
0-1 (40) Monteiro (självmål), 0-2 (45) Murphy (straff), 0-3 (48) Loza, 1-3 (50) Monakana, 2-3 (63) Toral.

Så spelade Arsenal:
Sean McDermott - Ben Glasgow, James Campbell, Jordan Wynter, Elton Monteiro - Zac Fagan, Jeffrey Monakana, Jon Toral, Kristoffer Olsson - Philip Roberts, Nigel Neita
Avbytare: Josh Rees, Ryan Huddart, Alban Bunjaku, Samir Bihmoutine, Isaac Hayden