Medlemmar: 6150 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ryo lirade med reseverna som slog Fulham med 2-0.

Reserverna slog Fulham i derbyt

tis 8 nov 2011 kl 21:21

I måndags vann Arsenals reserver över Fulhams reserver hemma på träningsanläggningen London Colney.

Detta var reservernas första match sedan den tunga förlusten borta på The Hawthorns mot West Brom och man var verkligen i behov av en vinst för att hänga på Swansea och framförallt just West Brom i toppen.
Arsenals tränare Neil Banfield ställde upp med ett starkt lag som innehöll hela tre stycken A-truppspelare. Dessa var: Ryo, Emmanuel Frimpong och Vito Mannone.
Fulham kom till spel med ett ungt lag och gjorde trots det bra ifrån sig. De låg trots allt på en andra plats i Reserve League South innan avspark så det var ändå vad man skulle förvänta sig av Fulham.

Arsenal fick en drömstart på matchen. Oguzhan Özyakup plockade upp en tappad boll av Fulham och drev in i skottläge där han gick på avslut.
Ett avslut som var tillräckligt bra för att övermanera Marcus Bettinelli i Fulhammålet.
1-0 till Arsenal redan efter tre minuters spel.
Efter det hade de båda målvakterna det ganska lugnt under resten av den första halvleken. Om det var något lag som var nära att göra ett andra mål i matchen så var det The Gunners. Sanchez Watt i Arsenal kom till flera lägen efter fina kombinationer med Ryo och Luke Freeman men saknade skärpa i sina avslut. Från andra hållet såg det ut som att Alexander Kacaniklic skulle vara den som skulle skaka hemmalagets ledning men lyckades inte sätta Mannone på prov en enda gång under första halvlek.

Fulhams bästa läge i första halvlek kom när Buomesca Tue Na Bangna frispelades men efter en fin utrusning och glidtackling från Mannone var faran över. I den 34:e minuten fick Arsenal göra ett trist byte. Ryo Myiaichi tvingades utgå med skada och ersattes av  Zak Ansah. Enligt rapporter efter matchen så rör det sig om en ankelskada och han blir troligtvis borta i tre veckor.

Andra halvlek inledde det rödklädda Arsenal på samma sätt som man inledde den första – med ett mål. Det började med utmärkt uppbyggnadsspel från Freeman på kanten som tog sig förbi två försvarare och fick sedan in ett inlägg i boxen som rensades undan av Daniel Burn i Fulhamförsvaret. En rensning som inte var bättre utan att den hamnade hos Sanchez Watt som väggade sig fram med Ozyakup innan han avslutade och kunde fira sitt sjätte mål för säsongen. 2-0 till The Gunners efter fyra minuter av den andra halvleken.
Sanchez Watt var på lån hos Leeds United förra säsongen och skrev förra månaden på ett nytt kontrakt med Arsenal.
Precis innan man tog ledningen hade Fulham ett bra läge att kvittera men Tue Na Bangnas skott var det för dålig skruv på och bollen smet strax utanför den bortre stolpen. Detta skulle som sagt visa sig bli en dyrbar miss.

Arsenal slappnade inte av efter det utan fortsatte att trumma på och dominerade resten av matchen med Ozyakup på mittfältet i spetsen. Holländaren visade återigen varför Wenger valde att ta med honom i förra Carling Cup matchen mot Bolton för två veckor sedan.
Domaren blåste tillslut av matchen och Arsenal vann välförtjänt med 2-0 och kunde nu på riktigt lägga förlusten mot West Brom bakom sig. Detta innebar att Arsenal gick om Fulham och placerar sig efter sju spelade matcher på en andra plats i en haltande tabell.
Nästa match för reserverna är om en vecka mot Norwich reservs på hemmaplan.

Arsenal-Fulham 2-0
Målen:
1-0 (3) Özyakup, 2-0 (49) Watt

Så spelade Arsenal:
Vito Mannone – Nico Yennaris (65), Martin Angha, Daniel Boateng, Gavin Hoyte – Craig Eastmond, Emmanuel Frimpong, Oguzhan Özyakup (76) - Ryo (34), Luke Freeman, Sanchez Watt
Avbytare: Sean McDermott, Samir Bihmouthine (65), Zak Ansah (34), Philip Roberts (76).