Landslagskoll: Rosicky glänste

lör 12 nov 2011 kl 18:14

Tomas Rosicky var en av få spelare som fick spela en match som var mer betydelsefull än en träningsmatch. Och tjecken fick all anledning att jubla.

Tomas Rosicky:
Spelade 90 minuter när hans Tjeckien vann första play-off matchen mot Montenegro med 2-0. Agerade kapten och gjorde en riktigt bra match där mittfältaren skall ha haft en stor roll i det tjeckerna skapade offensivt.

Laurent Koscielny:
Gjorde äntligen landslagsdebut och spelade hela matchen när Frankrike vann med 1-0 över USA. Gjorde en stabil match förutom vid ett tillfälle då han hamnade fel i positionen och tvingades ta ett gult kort.

Gervinho:
Spelade hela matchen för sitt Elfenbenskusten när man nådde 1-1 borta mot Sydafrika.

Andrej Arsjavin:
En av fem i det ryska laget som fick spela 90 minuter mot Grekland i helgen. Matchen slutade 1-1.

Robin van Persie:
Fick chansen centralt när Klas-Jan Huntelaar var skadad. Tog knappast chansen när hans Holland överraskande endast fick 0-0 mot Schweiz på hemmaplan. Arsenals kapten spelade dock 90 minuter. Fick ett jätteläge under första halvlek.

Johan Djourou:
När hans landslag spelade 0-0 mot Holland spelade Djourou mittback under hela matchen. Var dock den i backlinjen som missade markeringen som gav Van Persie ett friläge under första halvlek. Spelade 90 minuter.

Wojciech Szczesny:
Vaktade polens mål under samtliga 90 minuter när man åkte på nöten med 0-2 mot Italien. Gjorde en del bra räddningen men kom på mellanhand när Balotelli gav italienarna ledningen.

Lukasz Fabianski:
Petad även i landslaget av Szczesny. Fick infinna sig att sitta på den polska bänken under samtliga matchminuter.

Thomas Vermaelen:
Deltog inte i Belgiens match mot Rumänien men finns med i truppen.

Alex Song:
Spelade från start när hans Kamerun vann med 3-1 över Sudan.

Aaron Ramsey:
Fick stående ovationer när han byttes ut i den 92:a minuten. Wales vann med imponerande 4-1 över Norge och Ramsey gjorde en riktigt bra match på mittfältet.

Ju Young Park:
När Parks Sydkorea besegrade Förenade Arabemiraten med 0-2 så gjorde anfallaren återigen mål för sitt land. Målet var av den enklare sorten och kan ses HÄR efter 1.10.

Alex Oxlade-Chamberlain:
Har spikat sig fast i startelvan för Englands U21. Tillbringade hela matchen på plan och spelade fram till Englands sista mål i 5-0-segern mot Island. Gjorde i övrige en väldigt pigg match och oroade ständigt.

Francis Coquelin:
Coquelin representerade Frankrikes U21-lag och presterade så pass bra att han fick stanna kvar på planen under hela drabbningen mot Rumänien. Ungtupparna från Frankrike vann med komfortabla 3-0 på hemmagräs.