Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Almunia stod i reservlaget.

Reservernas andra raka vinst

tor 17 nov 2011 kl 11:11

Dubbla mål av Özyakup samt varsin strut från Watt och Aneke gav Arsenal segern under gårdagen mot Norwichs reserver.

Manuel Almunia återvände från sitt låneuppdrag med West Ham och vaktade målet under första halvlek. Samma spelare som startade i backlinjen i förra veckans vinstmatch mot Fulham fick även chansen i startelvan i denna match. Enda skillnaden på mittfältet/anfallet var att skadade Ryo lämnade plats för Chuks Aneke som återvände från skada och gick rakt in i Neil Banfields lag. De båda klubbarnas U18 lag möttes för en vecka sedan och i Arsenal fanns tre spelare med från den matchen medan Norwich hade hela sju spelare i truppen från den matchen.

Precis som i Fulham-matchen skulle Arsenal få utdelning tidigt och denna gång med dubbla mål. 1-0 kom efter sex minuter då Sanchez Watt vann boll halvvägs in på offensiv planhalva innan han drev framåt och serverade Ozyakup som inte gjorde något misstag och avslutade kyligt i mål bakom Norwich målvakten Declan Rudd.  Tre minuter senare skulle 2-0 komma och det med en nästintill kopia av det första målet. Watt återerövrade bollen och kunde sedan servera holländaren Ozyakup som satte den i nät. 2-0 till Arsenal redan efter nio minuter var lite orättvist för Arsenal hade inte dominerat spelet speciellt mycket men man var oerhört effektiva framför mål.

Trots denna start fanns det inte en tanke på att ge upp matchen från Norwich sida och man var mycket nära en reducering strax efter Ozyakups andra mål. En bra placerad frispark från Francomb steg mot krysset av målet men en utsträckt Almunia kunde tippa bollen i ribban. Gavin Hoyte tvingades utgå med skada i den 24:e minuten och ersattes av Jernade Meade i försvaret.

Norwich fortsatte att pressa för en reducering men ändå kunde man inte själva stoppa Sanchez Watt från att göra sitt sjunde mål för säsongen. Det var i den 36:e minuten som trean kom och denna gång var det Luke Freeman som var arkitekten bakom det genom sitt skott som blev blockat och sedan på returen som släpptes kunde han servera Watt som bara hade att lägga in den – 3-0. Detta betydde att han har gjort mål i alla ligamatcher förutom en denna säsong.

Med bara minuter kvar av den första halvleken skulle Norwich få en livlina när Boateng visades ett gult kort efter att ha orsakat en straff. En straff som Matthew Ball tog till vara på bästa sätt genom att lägga den åt motsatt håll som Almunia slängde sig åt. Första halvlek slutade 3-1 men Watt hade faktiskt ett läge att sätta fyran innan domaren blåste för paus.

I den andra halvleken var Norwich det hetare laget och skulle nog ha reducerat när Jamar Loza tog sig förbi Meade på kanten och tog sig in i boxen där han avslutade en bit utanför och Sean McDermott som kommit in i Arsenal målet i halvtid hade fortfarande inte fått något att göra. Andra halvlek gick nu in i en period där tempot sjunk och det såg mest ut som man bara ville spela av matchen. Trots det blixtrade det till några gånger, bland annat skulle Arsenal haft en straff när Luke Freeman tog sig förbi Norwich målvakten innan han blev nedriven – domaren lät spelet fortgå till Arsenal spelarnas frustration. The Gunners fortsatte att kontrollera matchen och det fjärde målet lät inte vänta på sig. Aneke satte 4-1 när en kvart återstod och det var spiken i kistan även om Daniel Boateng drog på sig sitt andra gula kort med tio minuter kvar. Det betydde inte så mycket för Neil Banfields unga lag skulle tillslut vinna med 4-2 efter att Norwich genom Francomb återigen reducerat på straff.

Efter matchen intervjuades Neil Banfield och han sade bland annat att han tyckte att Sanchez Watt gjorde ett bra jobb precis som samtliga i laget och  det var troligen därför som de fick dem tidiga målen, samt att en del spelare har uttagningen till Carling Cup matchen lite i bakhuvudet och man vill imponera på Mr. Wenger. Han tillade också att Norwich är ett ungt lag och det är alltid svårt att möta ett lag som spelar på det sätt som de gör.

Arsenal spelade ändå stabilt matchen igenom trots att man inte kom upp till sin fulla potential. Denna seger lämnar Arsenals reserver på en andra plats i Reserve League South bakom West Brom reservs med en match mindre spelad. Nästa match är mot Wolverhamptons reserver på bortaplan nästa tisdag.

Arsenal-Norwich  4-2
Målen:
1-0 (6) Özyakup, 2-0 (9) Özyakup, 3-0 (36) Watt, 3-1 (45) Ball (straff), 4-1 (76) Aneke, 4-2 (90) Francomb (straff)

Så spelade Arsenal:
Manuel Almunia (45) - Nico Yennaris, Gavin Hoyte (24), Daniel Boateng (utv. 80), Martin Angha - Craig Eastmond, Emmanuel Frimpong (68), Chuks Aneke, Oguzhan Özyakup, Luke Freeman, Sanchez Watt.
Avbytare: Sean McDermott (45), Jernade Meade (24), Samir Bihmoutine, Zak Ansah (68), Josh Rees.