Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenals segersvit fortsätta?

Inför: Norwich-Arsenal

fre 18 nov 2011 kl 19:04

Kan Arsenal bibehålla sin goda form och fortsätta tugga in försprånget på topp fyra i ligan? I vägen står nykomlingarna Norwich City som börjat säsongen på ett bra sätt.

Arsenal, och hela Fotbollseuropa, är i helgen tillbaka efter ett nervsaknat landslagsuppehåll på många håll. Av Arsenalspelarna var det Tomas Rosicky som fick känna mest puls då han tog sitt Tjeckien till ännu ett EM. Rosicky gjorde två lysande matcher och var en starkt bidragande faktor till avancemanget. Men nog om Europamästerskapen. Arsenal spelar under lördagen en svår bortamatch mot nykomlingarna Norwich. Ett Norwich som imponerat stundtals i säsongsupptakten och återfinns på en hedrande nionde plats när serien summeras efter elva omgångar.

Och det är speciellt hemmaspelet som varit nykomlingarnas starka sida. På fem försök är det endast WBA som fått packa ner tre poäng och bege sig helt nöjda hem från Carrow Road. Av dessa fem matcher har man besegrat Sunderland och Swansea med 2, respektive 3-1. Gästande Arsenal som förra säsongen var ligans starkaste bortalag inledningsvis har varit det motsatta iår. På de fem första hemmamatcherna har man endast lycka knipa 4 poäng och man har bland annat mindre meriterande förluster mot såväl Liverpool som Blackburn.

Det som inte helt oväntat talar mest för Arsenal är den enorma form man hade innan landslagsuppehållet. En annan faktor som kommer vara betydelsefull är att man möter ett Norwich som inte hållit nollan i en enda tävlingsmatch denna säsong. Något som kan öppna för ett Arsenal som stundtals haft problem att låsa upp kompakta försvarslinjer.

Robin Van Persie är mannen på mångas läppar även inför denna match. Lagkaptenen är inne i en hysterisk form och skall vara utvilad efter att ha fått vila från Hollands match under tisdagen. Van Persie har gjort åtta mål på de fyra senaste matcherna i ligan vilket får ses som sagolikt bra. Gunners är placerat på en sjunde plats i ligan och har tre poäng upp till fjärdeplatsen. (6 poäng om Tottenham vinner sin hängmatch.) Värt att notera är att överraskningslaget Newcastle, som huserar på en tredje plats i tabellen, nu går in i ett mycket svårt matchande. Det är upp till bevis för Pardews mannar som nu möter Manchester City, Manchester United och Chelsea.

Tänk på att matchen går av stapeln redan klockan 13.45 (svensk tid) under lördagen. Senast Arsenal hade den matchtiden var mot Chelsea. Då slutade matchen 3-5 till Gunners, bara en sådan sak.

SPELPLATS

Plats: Carrow Road
Tid: 13.45
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 5.10 X) 3.75 2) 1.70
TV-sänding: Viasat Fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal saknar fortfarande Jack Wilshere som, om allt går bra, kan börja träna igen i mitten av december. Man saknar även Kieran Gibbs som har fått ett bakslag på sin muskelskada i magen (4-6 veckor) och Carl Jenkinson som fått problem med ryggen. Abou Diaby är tillbaka i träning efter sin skada men saknar matchform och missar matchen.

NORWICH: Norwich kommer att få klara sig utan en trio bestående av James Vaughan, Zak Whitbread och Elliott Ward som alla dras med skador och kommer missa matchen.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "QPR, Norwich och Swansea har presterat väldigt bra vilket tyder på att kvalitén i Championsship har ökat. Nu kommer vi rotera mer i laget än vi tidigare gjort eftersom att det blir ett betydligt tuffare matchschema. Norwich har köpt Anthony Pilkington som gjorde en väldigt bra insats mot oss förra året i FA-cupen (i Huddersfield), och de har spelare som Elliott Bennett som har bevisat att han har kvalitéer i Premier League."

PAUL LAMBERT: "Arsenal är av världsklass. Det är ett briljant fotbollslag och vi måste överträffa oss själva om vi skall få med oss någonting. Men vi spelar på hemmaplan och vi kommer ge allt för att vinna."

STATISTIK

Arsenal har inte förlorat på Carrow Road sedan 1984. Senaste gången man gästade arenan var 2004 och den matchen slutade 4-1 till Arsenals favör.
Arsenal har gjort 13 mål på Norwich i deras tre senaste möten.
Hemmalaget har gjort sju mål med huvudet denna säsong och är med det näst bäst i ligan efter Manchester United.
Om Steve Morrison gör mål blir han den tredje norwichspelaren att göra mål i tre premier league-matcher i rad. Sedan tidigare har Chris Sutton och Dean Ashton lyckats med den bedriften.
Gunners är obesegrat i samtliga 24 ligamatcher där Robin Van Persie har öppnat målskyttet.
En seger skulle innebära att Arsene Wenger har vunnit 200 ligamatcher på bortaplan för Arsenal.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL

Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Laurent Koscielny, Per Mertesacker, Tomas Vermaelen, Andre Santos.
Mittfält: Aaron Ramsey, Alexandre Song, Mikel Arteta.
Anfall: Theo Walcott, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Lukasz Fabianski, Emmanuel Frimpong, Andrej Arsjavin, Ju Young Park/Maroune Chamakh, Alex Oxlade-Chamberlain, Johan Djourou, Yossi Benayoun.

NORWICH

Målvakt: Ruddy
Försvar: Naughton, Martin, Barnett, Tierney
Mittfält: Bennett, Hoolahan, Johnson, Pilkington.
Anfall: Holt, Morison
Avbytare: Rudd, Crofts, De Laet, Fox, Jackson, Wilbraham.