Medlemmar: 8519 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olsson nätade när Arsenal vann mot Portsmouth.

Första Arsenal-målet för Olsson

tis 22 nov 2011 kl 20:00

Svenske Kristoffer Olsson gjorde sitt första mål i Arsenal tröjan samtidigt som Bunjaku gjorde hattrick i segermatchen mot Portsmouth.

Precis som i alla U18 matcher så gjordes det även i denna match en hel del förändringar i startelvan från förra veckans vinstmatch mot Ipswich. James Campbell klev in på vänsterbacken istället för Samir Bihmoutine, Isaac Hayden klev ned på mittbacken med lagkaptenen Elton Monteiro vilket innebar att Jordan Wynter fick sitta på bänken. Barcelona-värvningen Hector Bellerin fick fortsatt förtroende på högerbacken. På mittfältet/anfallet gick Jeffrey Monakana, Chuba Akpom och Kristoffer Olsson in i startelvan. Jon Toral, Alban Bunjaku och Nigel Neita behöll sina startplatser från förra veckan. Sean McDermott fortsatte mellan stolparna.

Detta skulle bli en mycket målrik match där Bunjaku skulle fortsätta att visa att han är i en form likt Robin Van Persies. Matchen spelades på Wellington Sports Ground där man verkade ha glömt att klippa gräset för det var en oerhört tjock matta som Portsmouth hade att bjuda på. I matchinledningen skapades det inte mycket och båda lagen kände på varandra. Sedan helt från ingenstans skulle ledningsmålet komma för Arsenals del. Bunjaku väggade sig fram centralt i banan med hjälp av Akpom som kom ner och visade sig. Bunjaku tog sedan med sig bollen med första touchen och avslutade med andra i mål, one nil to the Arsenal. Efter målet skapade båda lagen varsin het målchans där McDermott stod för en fin räddning på Portsmouths försök och sedan i den andra änden kom Toral till avslut efter ett mycket fint uppbyggnadsspel av bland annat Kristoffer Olsson och Alban Bunjaku.

Inte långt efter det skulle Arsenal utöka sin ledning till 2-0 genom Jon Toral. Han fick bollen av Olsson en bit upp i banan och satte sedan fart på egen hand och tog sig förbi två motståndare innan han placerade in bollen lågt i högra hörnet. Efter det tog Portsmouth tag i taktpinnen för en stund och fick tillslut till en reducering precis innan paus. Antemi nickade in 1-2 målet efter en flackt slagen hörna från vänster. Domaren blåste sedan för paus.

Arsenal startade den andra halvleken genom att göra mål efter en minut. Nigel Neita serverades med en boll av Kristoffer Olsson ute på vänsterkanten. Nigel tog med sig bollen och gick på avslut cirka 15 meter utanför straffområdet. Avslutet som var riktigt hårt var nästintill perfekt. Bollen gick i ribban och studsade sedan rakt ut till en fristående Alban Bunjaku som bara behövde sätta pannan till för att göra sitt andra mål i matchen. Om ni trodde att Pompey bara skulle slänga in handduken nu så trodde ni fel. För i den 57:e minuten skulle en reducering komma. Arsenals lagkapten Elton Monteiro försökte rensa undan bollen men rensningen gick rakt upp i luften och när Sean McDermott skulle fångabollen var Wallace där och störde så pass bra att Sean missade bollen och Wallace kunde nicka in den i nät – 2-3.

En stund senare fick Arsenal ett målläge när Toral krigade till sig bollen någon meter utanför straffområdet och gick sedan på avslut med en gammal hederlig tåpaj. Oturligt nog så var skottet inte tillräckligt bra avvägt utan Matthew Gledhill kunde enkelt rädda bollen. Arsenal skulle ändå utöka sin ledning i den 70:e minuten och denna gång var det ingen mindre än svenske Kristoffer Olsson som i och med detta gjorde sitt första mål i en Arsenal tröja. Det började med att Bunjaku vann boll ute på högerkanten och hittade sedan en rättvänd Toral centralt i banan som med ett instick hittade Vrinnevi sonen inne i straffområdet som behärskat tog emot bollen med högern och sedan avslutade med vänstern lågt i det högra hörnet – 4-2 till Arsenal. Portsmouth gav trots detta inte upp och man svarade med att återigen reducera två minuter senare genom ett välplacerat distansskott av inbytte Ashley Harris.

Pompey pressade sedan på för en kvittering men efter slarvigt passningsspel kunde Arsenal bryta och kontra genom Neita som efter en fin kombination kom till avslut från sin högerposition. Avslutet räddades och gick förbi målet, över till vänstersidan där en Arsenalspelare fick bollen och kunde sedan servera Alban Bunjaku centralt i straffområdet som tog emot bollen och drog på ett skott. Det blockades men Bunjaku var med och kunde skjuta in sin egen retur som betydde 5-3, hattrick och fem mål för hans del på de två senaste matcherna.

Det var dock inte över än och strax där efter hade Pompey ett skott i stolpen som lika gärna kunde ha gått in. Arsenal hade heller inte slutat spela och inbytte Serge Gnabry väggade sig igenom den blåa backlinjen innan han avslutade distinkt med högern rakt upp i målvaktens vänstra kryss. Domaren blåste sedan av denna målrika och fartfyllda tillställning. Segern för Steve Boulds mannar betyder att man fortsätter att hänga på Fulham i toppen och Arsenal ligger just nu på en andra plats i Premier Academy League efter tretton spelade omgångar. I nästa omgång som spelas den 3 december tar U18 emot West Ham U18 som ligger på tredjeplats i tabellen.

Portsmouth-Arsenal  3-6

Målen: 0-1 (16) Bunjaku, 0-2 (37) Toral, 1-2 (45) Antemi, 1-3 (46) Bunjaku, 2-3 (57) Wallace, 2-4 (70) Olsson, 3-4 (72) Harris, 3-5 (87) Bunjaku, 3-6 (90) Gnabry.

Så spelade Arsenal:

Sean McDermott
Hector Bellerin, Elton Monteiro, Isaac Hayden, James Campbell
Jeffrey Monakana, Jon Toral, Kristoffer Olsson
Alban Bunjaku, Chuba Akpom, Nigel Neita

Avbytare: Jordan Wynter, Zac Fagan, Josh Vickers, Serge Gnabry