Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Squillaci lirade med reserverna.

Reserverna mållösa mot Wolves

ons 23 nov 2011 kl 14:09

Igår kväll spelade Arsenals reservlag bortamatch mot Wolverhampton. Mötet slutade dock mållöst på New Bucks Head, trots många bra målchanser för bägge lagen.

Under gårdagen spelade Arsenals reserver bortamatch mot Wolverhamptons reserver på New Bucks Head Stadium. Det var en match där båda lagen ägde varsin halvlek och slutresultatet skulle i slutändan, rättvist skrivas till 0-0. Det är inget dåligt resultat för Neil Banfields mannar med tanke på det starka lag som Wolves ställde upp med. Bland annat fans namnkunniga spelare som Steven Fletcher, Sylvan Ebanks-Blake och George Elokobi med i startelvan för vargarna från Midlands. Wolves skapade mest i början av matchen och Steven Fletcher fick första läget i matchen men Vito Mannone i Arsenal-målet kunde reda ut faran. Arsenals första läge kom till efter 12 minuters spel när Watt väggade sig igenom med Ozyakup för att sedan gå på eget avslut. Tyvärr kunde han inte hålla ner sitt avslut tillräckligt bra utan det resulterade i en inspark.

En stund senare trodde Wolves att man tagit ledningen när Fletcher avslutade Antony Fordes inlägg i mål men linjemannen hade redan vinkat för offside. Arsenal fick sista ordet innan paus när Sanchez Watt stegade upp för frispark strax utanför straffområdet. Frisparken steg rakt upp mot bortre krysset men en fin räddning från De Vries undvek bollen från att gå i nät. Direkt efter paus var The Gunners nära ett ledningsmål när Watt och Ozyakup kombinerade sig fram och sedan tvingade holländaren fram en hörna efter ett lågt avslut. Det var en bra målchans men de två nästkommande lägena som lagen skapade var av en högre kaliber.

Först mötte Wolves mittback Adlene Guedioura en hörna från vänster med pannan och bollen gick i ribban. Efter det höjdes intensiteten i matchen och när en orange spelare slarvade med en bakåt passning så plockade Watt upp bollen och kom till ett friläge mot De Vrie som var starkare i en-mot-en läget och kunde rädda. Ett dominant övertag fick sedan Arsenal och man skulle även ha haft en straff när en Wolves-spelare solklart tog bollen med handen i straffområdet. Man fortsatte även att skapa flera lägen och Oguzhan Ozyakup hade två bra avslut men inte mycket mer hände under matchen. 0-0 var ett rättvist resultat med tanke på matchbilden.

En poäng är ändå ett godkänt resultat och Neil Banfield var nöjd i efterhand med tanke på det rutinerade lag som Wolverhampton ställde på banan. Nu är Arsenals reserver bara en poäng efter West Brom i toppen och man möter i nästa omgång Aston Villa reservs på bortaplan.

Wolverhampton-Arsenal  0-0

Så spelade Arsenal:

Vito Mannone
Sead Hajrovic, Daniel Boateng, Sebastien Squillaci, Martin Angha
Oguzhan Özyakup, Craig Eastmond, Nico Yennaris, Zak Ansah (68)
Jernade Meade (68), Sanchez Watt

Avbytare:
Damian Martinez, Samir Bihmoutine, Josh Rees (68), Kyle Ebecilio (68)