Medlemmar: 5290 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vilka spelare luftar Wenger mot Manchester City i Ligacupen?

Inför: Arsenal- Manchester City

mån 28 nov 2011 kl 16:23

Arsenal drabbar samman med Manchester City i kvartsfinalen av ligacupen. Tillbaka på Emirates är Samir Nasri för första gången sedan han lämnade för City.

Det är hårt att vara fotbollsproffs, eller supporter för den delen. Två dagars vila sedan är det återigen dags för match för Arsenal. Efter helgens maskinhack är det dags att försöka sitta kvar på hästen som galopperar till en fortsatt stigande form. I vägen står ett Manchester City som leder ligan och har börjar säsongen väldigt bra.

Arsenal fick endast 1-1 i lördagens sena Londondrabbning mot Fulham. I en match där Arsenal var dominanta så skapades i ärlighetsnamn inte mängder med målchanser. Ett självmål av Thomas Vermaelen gjorde att ropet efter en kvittering blev än mer desperat. Belgaren revanscherade sig dock och kvitterade med pannan till slutresultatet 1-1.

Gästerna Manchester City leder ligan med fem poäng före rivalen United. I helgen drabbades man samman med Liverpool på Anfield Road och spelade, liksom Gunners, 1-1. Poängen kan man tacka Joe Hart för eftersom engelsmannen stundtals storspelade när City blev nedtryckta av hungriga hemmalaget.

Morgondagens match på Emirates är av tävlingsformstypen ligacup. En cup som Arsenal alltså slutade tvåa i förra året efter... (Ah vi glömmer det). I år har hemmalaget sett till att Shrewsbury och Bolton fått respass ur cupen. I båda matcherna har man ställt upp med en reservbetonad elva. Svinrika City är fortfarande obesegrade i ligan och eftersom man är i kvartsfinal i ligacupen är man således obesegrade även där. Man besegrade först Birmingham med 2-0 för att sedan ge Wolverhampton på nöten med 2-5 på bortagräs.

Inför drabbningen imorgon pratas det självklart en hel del om en viss spelare. Samir Nasri valde att fylla på sin pengarpung istället för att på älskad speltid inför denna säsong. Fransmannen fick starta mot Liverpool i helgen efter flera matcher på bänken. Den tidigare inte så hårt matchande Nasri kan möjligen starta åter imorgon. I City finns även Gael Clichy om tog samma väg som Nasri inför säsongen. Två intressanta kryddor inför matchen.

Övriga kvartfinaler som skall genomföras och som eventuellt kan bli Arsenals kommande motståndare senare i turneringen är: Cardiff - Blackburn, Chelsea - Liverpool och Manchester United - Crystal Palace.

SPELPLATS

Plats: Emirates Stadium
Tid: 21.00
Tävling: Kvartsfinal i ligacupen
Matchodds från Unibet: 1) 2.75 X) 3.30 2) 2.40
TV-sändning: Canal+ fotboll.

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Jack Wilshere kommer tillbaka tidigast i slutet på januari. Bacary Sagna har minst tre månader kvar tills comeback. Kieran Gibbs blir borta i ytterligare en månad och Carl Jenkinson i tre veckor. Ryo Miyachis vristskada håller honom borta från spel i fyra till sex veckor.

MANCHESTER CITY: Manchester City har ett väldigt gynnsamt skadeläge och den ända som är tveksam är Owen Hargreaves som är något matchotränad. Däremot är både Gareth Barry och Mario Balloteli avstängda.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: "Det är väldigt viktigt för oss att vinna eftersom varje seger gör oss starkare. Så vi kommer inte gå ut och inte bry oss om att vinna."

ROBERTO MANCINI: "Uppdateras senare.."

STATISTIK

Arsenal har inte förlorat hemma mot Manchester City sedan 1975. Det är en svit på 28 raka matcher.
Arsenal har vunnit sina åtta senaste matcher i ligacupen på Emirates med en förkrossande målskillnad på 23-3.
Gästerna vann ligacupen 1970 och 1976 och har tagit sig till kvartsfinal tre av de senaste fem åren.
På de senaste 30 åren har City endast lyckas ta sig till semifinal i turneringen vid ett tillfälle.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Lukasz Fabianski
Försvar: Johan Djourou, Sebastien Squillaci, Laurent Koscielny, André Santos.
Mittfält: Yossi Benayoun, Tomas Rosicky, Emmanuel Frimpong
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Marouane Chamakh, Gervinho.
Avbytare: Wojciech Szczesny, Ignasi Miquel, Craig Eastmond, Nico Yennaris, Rhys Murphy, Özyakup, Zak Ansah, Andrej Arsjavin, Young Park.

MANCHESTER CITY
Målvakt:
Pantilimon
Försvar: Zabaleta,Toure, Savic , Bridge
Mittfält: Johnson, Hargreaves,Nasri De Jong, Kolarov
Anfall: Dzeko, Nasri
Avbytare: Hart, Kompany, Yaya Toure, Clichy, Onuoha, Milner