Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Yennaris lirade med reserverna som föll mot Aston Villa.

Reserverna föll tungt mot Villa

tor 1 dec 2011 kl 15:38

Neil Banfields reserver spelade under gårdagen bortamatch i ligan mot Aston Villas reserver – det blev förlust med 2-0.

På grund av utlåningarna av Chuks Aneke, Luke Freeman och Sanchez Watt blev man tvungna att skicka upp ett par spelare från Steve Boulds U18-lag. Dessa var Sean McDermott, Elton Monteiro, Samir Bihmoutine, Serge Gnabry och Jon Toral.
Trots att det var det yngsta lag Arsenals reserver tvingats ställa upp med under säsongen så var ändå Craig Eastmond, Oguzhan Özyakup och Nico Yennaris med efter att ha suttit på bänken i Carling Cup-matchen mot Manchester City.
Aston Villa gjorde tvärtom och ställde upp med en mer rutinerad elva som bland annat innehöll mittbacken Ciaran Clark som gjorde två mål för klubbens A-lag förra säsongen mot just Arséne Wengers mannar på Villa Park.

Detta skulle visa sig bli en match där ett tidigt och sent mål blev avgörande till Villas fördel trots att Arsenal dominerade spelmässigt.
The Gunners skapade matchens första läge genom ett fint samarbete mellan Ozyakup och den unga Gnabry innan bollen hamnade hos Nico Yennaris som avslutade tätt utanför mål. Men som sagt så skulle det istället bli Aston Villa som tog ledningen och det genom Samir Carruthers som vann boll i Arsenals straffområde innan han skruvade in sitt avslut i nät bakom Damian Martinez i Arsenalmålet.

Ledningsmålet kom i Villas första attack i matchen. Martinez hade annars inte mycket att göra under första halvlek då det var Arsenal som skapade flest lägen. Dock spelade man mycket kompakt och bra från Aston Villas sida och det stoppade Gunners från en kvittering. Neil Banfields mannar kom till flera bra avslutslägen, bland annat genom Serge Gnabry och Oguzhan Özyakup, men det var just i avsluten som man saknade skärpa. Kanske berodde det på den regntunga mattan som Villa hade att bjuda på Green King Stadium.

Arsenal kom ut starkt till andra halvlek och skapade direkt en farlig målchans när Rhys Murphy serverade Gnabry som tvingade Benjamin Siegrist i Villa målet till en avancerad räddning. Man fortsatte att pressa på för en kvittering från Arsenals sida men The Lions var fortsatt kompakta i defensiven.

Eastmond, Meade och Özyakup hade varsitt läge att kvittera innan hemmalaget kunde punktera matchen genom Daniel Johnson som vann en andra boll innan han avslutade i mål. Sju minuter senare blåste domaren av matchen och reservernas andra förlust för säsongen var ett faktum.

Denna förlust betyder att Aston Villa tar över andra platsen i Reserve League South från Arsenal som placerar sig på en tredje plats med en match mer spelad. Nästa match för reserverna är om tre veckor då man tar emot Chelseas reserver.

Aston Villa – Arsenal 2-0
Målen:
1-0 (15) Carruthers, 2-0 (83) Johnson

Så spelade Arsenal:
Damian Martinez - Sead Hajrovic, Elton Monteiro, Martin Angha, Jernade Meade - Craig Eastmond, Nico Yennaris, Oguzhan Özyakup - Rhys Murphy, Serge Gnabry (71), Zak Ansah(71)
Avbytare:Sean McDermott, Samir Bihmoutine, Jon Toral (71), Josh Rees (71), Kyle Ebecilio