Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

U18-laget föll mot Southampton.

Första förlusten för Arsenal U18

tor 8 dec 2011 kl 10:22

Arsenals U18-lag åkte i tisdags till Southampton för att förlänga sin svit på tre raka vinster - blev förlust med 3-0.

Det var ett starkt lag som Steve Bould ställde på banan i bortamatchen mot Southamptons U18. Laget innehöll två spelare från reserverna, bland annat Reice Charles-Cook som vanligtvis brukar turas om att vakta målet i reservlaget med Damian Martinez och Sean McDermott. Den andra spelaren var Martin Angha som för dagen var kapten och som kan spela både ute till höger och centralt i backlinjen. Kristoffer Olsson är tillbaka i träning efter sin sjukdom men var inte tillräckligt ”match fit” för att spela i tisdags.

Detta var en match där första halvlek var väldigt lik första halvleken mellan det ”riktiga” Arsenal och Olympiakos, i alla fall spelmässigt sett. Ett Southampton som skapade flest och mest farliga chanser, pressade tillbaka Arsenal och som ägde större delen av bollinnehavet. Arsenal försökte att rulla boll men fick inget grepp på matchen och var väldigt uddlösa framåt. Man hade endast ett avslut på hela första halvlek vilket talar sitt tydliga språk.

Möjligtvis kan detta bero på den mardrömsstart som Arsenal fick på matchen. Redan efter två minuter tog Southampton ledningen genom Joe Curtis efter att Martin Angha rensat halvhjärtat rakt ut i gapet på Curtis som avslutade i nät. Sex minuter senare var det dags igen när Ryan Seagar påpassligt slår in en retur som Charles-Cook släppte efter ett hårt skott från vänsterkanten. 2-0 till Southampton redan efter åtta minuter var ett resultat som stod sig till halvtidspausen.

I andra halvlek var det nästintill ombytta roller och Arsenal tog över och styrde det mesta av spelet. Dock uteblev målen trots bra lägen för Jon Toral, Philip Roberts och Zak Ansah. Man fick inte in ett enda mål på hela andra halvlek och i slutminuterna punkterade Jake Sinclair matchen med en fin individuell prestation. Slutresultat 3-0.

Trots detta resultat leder man fortfarande tabellen och ligger två poäng före Fulham på andra platsen. Nästa match för Arsenals U18 är mot Derby Countys U18 i FA Youth Cups tredje omgång den 14 december. Arsenal står som hemmalag och matchen arrangerar man i Barnet. Come on you Gunners!

Southampton-Arsenal 3-0
Målen:
Curtis (2) 1-0, Seagar (8) 2-0, Sinclair (90) 3-0

Så spelade Arsenal: Reice Charles-Cook - Ben Glasgow, Martin Angha, Isaac Hayden (75), James Campbell (65) - Jeffrey Monakana (55), Jordan Wynter, Josh Rees, Nigel Neita, Zak Ansah, Philip Roberts
Avbytare: Samir Bihmoutine (65), Zac Fagan (75), Josh Vickers, Jon Toral (55)