Medlemmar: 7270 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Santos kommer missa ett par veckors spel.

Santos skada värre än befarat

fre 9 dec 2011 kl 21:48

Brassen drog på sig en ankelskada i Champions League-mötet med Olympiakos. Wenger bekräftade igår att det är värre än vad man trott från början.

I minut 51 under tisdagens match mot Olympiakos tvingades vänsterbacken Andre Santos att utgå på grund av skada.
Först ryktades det om att han bara skulle missa dagens match mot Everton men under gårdagen bekräftade Arséne Wenger att skadan är värre än vad man först befarat och han kommer nu vara borta i minst tre veckor.
Detta innebär att han skulle missa matcherna mot Manchester City, Aston Villa, Wolves och QPR utöver eftermiddagens drabbning om det skulle vara så att han är borta i exakt tre veckor.

Nu är både första och andra alternativen på båda ytterbackspositionerna skadade vilket innebär att Wenger måste göra förändringar i backlinjen. Han sade detta till SKY under fredagseftermiddagen:
- De dåliga nyheterna vi har är att vi förlorat Santos för ett tag framåt. Ankelskadan är allvarligare än förväntat. Hur länge han kommer att vara borta, det vet jag inte men det kommer att bli mer än tre veckor, det är helt säkert. Han är definitivt borta hela jul-perioden. Med Gibbs otillgänglig har vi nu ett problem på båda sidorna, två högerbackar är skadade och två vänsterbackar är skadade.