Medlemmar: 6198 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här är en av statyerna som Arsenal lanserade idag.

Tre statyer utanför Emirates

lör 10 dec 2011 kl 23:13

Igår presenterade Arsenal de hemliga statyer som man byggt upp vid olika områden utanför arenan. Thierry Henry, Herbert Chapman och Tony Adams är de tre utvalda.

Det har länge ryktats om vilka de tre legenderna som man skapat statyer efter har varit och nu står skapelserna på plats. Under fredagseftermiddagen hölls en ceremoni vid Emirates där ordföranden Peter Hill-Wood presenterade dem. Statyerna är en del av klubbens 125-årsfirande.

Den första statyn som presenterades var den som är skapad för att likna Herbert Chapman. Han var huvudtränare för Arsenal mellan 1925 och 1934. Chapmans lag vann ligan fyra gånger på fem år och han revolutionerade diet, fitness och taktiska metoder i klubben. Herbert Chapman dog i januari 1934, 55 år gammal. Hans staty är placerad vid The Danny Fiszman Bridge och han står vänd mot arenan som en symbol för hans sätt att revolutionera klubben.

Tony Adams staty är placerad utanför North Bank och står till minne av kaptenen som spelade 19 år för Arsenal. Han kom till klubben i april 1983 som ungdomsspelare och tog steg efter steg ända tills han slutligen blev Arsenals kapten 1988 vid 22-års ålder. ”Mr. Arsenal” är klubbens mest framgångsrika kapten genom tiderna och hann med att spela hela 669 matcher och vinna tio titlar för klubben.

Thierry Henry är Arsenals bäste målskytt genom tiderna med sina 226 mål. Under sina åtta år i klubben vann han två ligatitlar, två FA Cup-titlar, Premier Leagues guldsko fyra gånger och Årets spelare i PL två gånger. Henry gjorde det allra sista målet på Highbury den 7 maj 2006. Hans staty står vid det sydöstra hörnet av Emirates vid minnesbilden av de lag som spelat på Highbury. Den är skapad efter hans kända målgest mot Tottenham 2002 när han sprang över hela planen och gled på knäna mot bortaklacken på Highbury – underbart!