Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir många år till för Arsene i The Gunners.

Gazidis: Wenger stannar länge

mån 12 dec 2011 kl 12:23

Arsenals VD, Ivan Gazidis, tror att Arsene Wenger kommer att stanna länge i Arsenal och berättar om att de båda gjort planeringar fram till 2017 ihop.

Arsene Wenger kom till Arsenal 1996 och har alltså varit tränare för klubben i 15 år. Han sitter just nu på ett kontrakt som går ut i juni 2014 men för några veckor sedan pratade Wenger om att han skulle fundera över sin framtid i klubben efter att säsongen tagit slut och överväga om ett tidigare slut på sitt kontrakt med The Gunners. Men Arsenals verkställande direktör, Ivan Gazidis berättade detta för The Sunday Telegraph och SKY Sports idag:

- Arsene är bara 62 år och i fin form och jag märker inte av någon sämre vinstlust hos honom. Ingen vet vad som ligger i framtiden men det är fullt möjligt att han kommer att vara med i klubben för en lång tid framöver. Jag vet att Wenger har pratat om ett tidigare slut på sitt kontrakt men han och jag hade en konversation i Athen där vi planerade spelartrupper inför 2016-17.

- Jag vet vad han (Wenger) menade med att prata kortsiktigt. Han vill vara framgångsrik och det är viktigt. Arséne bryr sig mycket djupt om klubben, han tänker på saker som bara kommer påverka klubben efter att han har lämnat. Det är väldigt ovanligt – inte unikt – men väldigt ovanligt. Fotboll är en väldigt flyktig värld.

- En av fördelarna vi har genom vår kontinuitet – och Manchester United har det genom Sir Alex Ferguson – är att vi har en manager som sätter klubben före sitt eget intresse. Det är ett privilegium att få jobba med Arséne. Han är en extraordinär människa med ett otroligt engagemang för klubben.