Medlemmar: 5259 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kos och Arsenal fick inte med sig några poäng hem från Manchester.

City segrade i öppen match

sön 18 dec 2011 kl 18:05

Arsenal lyckades inte få med sig någon poäng från Manchester denna gången heller. City vann matchen och återtog serieledningen som United tillfälligt haft.

Arsenals förra besök i Manchester slutade med en svidande sorti. Dagens besök slutade även den med förlust, men en betydligt mer glädjande sådan. I en öppen fotbollsmatch avgjorde David Silva i en av alla matchens målchanser.
Roberto Mancini valde att plocka bort Joel Lescott och James Milner från sin tidigare ganska gjutna startelva. Duon fick istället göra plats för tidigare arsenalspelarna Samir Nasri och Kolo Touré. En Nasri som självklart var i blickfånget före matchen, men fransmannen såg ut att trivas då han filmades sekunder innan avspark med ett stort leende.

Det var City som startade matchen bäst. Med en effektiv press tillät man inte Arsenal att producera något vidare anfallsspel. Efter dryga 10 minuter skapade de blåklädda matchens första farlighet. Ett Edman-inlägg från Pablo Zabaleta nådde Sergio Aguero som inte mäktade med att träffa mål utan dundrade sitt avslut över ribban.
Arsenal kom in i matchen efter 15 minuter och kunde skapa anfall som skapade någorlunda oro framåt. Gervinho var framme med ett hårt skott som räddades till hörna, en hörna som avslutades med ett hårt skott från Aaron Ramsey som Hart gjorde en bra räddning på.

I takt med att Arsenal spelmässigt jämnat ut tillställningen skapade Manchester City den bästa målchansen från första halvlek. Mario Balotelli visade att han kan göra mer än skjuta raketer när han märkbart enkelt vann en straffområdesduell mot Mertesacker och Djourou. Det efterföljande avslutet avvärjdes dock av en väldigt duktig Wojceich Szczesny.
Aaron Ramsey var framme och oroade för Arsenal medan Sergio Aguero hade ett bra läge för hemmalaget. Men ingen lyckades späcka matchens nolla utan efter 45 minuter kunde det konstateras att matchen förblev mållös.

Redan efter två minuter i andra halvlek tvingades Wenger göra ett byte då Johan Djourou fick utgå med befarad ljumskskada. In istället orutinerade Ignasi Miqel som gjorde sin blått tredje match i ligan. Den unga spanjoren fick komma in i ett svårt läge där matchen började urarta till en föreställning i ren vilda western-regi.
Det började med att hemmalaget kunde ta ledningen med 1-0 genom David Silva. Balotelli vek in från vänsterkanten och avslutade hårt. Så pass hårt att Szczesny släppte retur ut i banen. Bollen nådde först Aguero för att sedan nå en fri David Silva som inte gjorde något misstag utan rakade in ledningsmålet för City.

Sedan startade en målchanskavalkad. Theo Walcott var framme och hotade med ett hårt avslut direkt efter ledningsmålet. Robin Van Persie fick ett mål korrekt bortdömt för offside efter femtiofem minuter.
Efter timmen hade Sergio Aguero ett hårt avslut bakom Arsenals högra stolpe. Minuterna senare kanske matchen borde avgöras då Samir Nasri slarvigt missade ett solklart inspel mot Mario Balotelli.

Arsenal skapade ytterligare målchanser i denna veva. Gervinho avancerade företagsamt på sin vänsterkant. Ivorianen tog sig förbi Richards och passade snett inåt bakåt till Van Persie som dessvärre inte mäktade med något större avslut. En kort tid efter detta läge hade Zabaleta ett avslut i trävirket efter ett dåligt uppspel av Laurent Koscielny.
Arsene Wenger försökte skapa ytterligare tryck med att stoppa in Marouane Chamakh och gå över till att spela med två forwards. Mancinis motdrag blev att byta ut Mario Balotelli mot en betydligt mer defensiv James Milner.

Bytena gav den effekt att matchen blev mindre sluten. City var inte lika ihärdiga i sitt offensiva spel och Arsenal skapade mindre målchanser. Arsenal tilläts ha mer boll men chanserna uteblev under en längre period.
Det var först när det började närma sig övertid som Gunners kunde skapa något som liknade en målchans. Andrej Arsjavin hade ett avslut utanför mål innan Thomas Vermaelen oroade gånger två. Den första gången avslutade belgaren hårt vid straffområdeskanten efter frisparksvariant, ett avslut som den engelska landslagsmålvakten kunde förpassa till hörna. Det andra avslutet kom med minuten kvar och hamnade metern på fel sida stolpen sett ur Arsenalögon.

Arsenal kom inte närmre. Man genomförde en mycket svår match på ett väldigt bra sätt. Tyvärr så slutade det med noll poäng, möjligen en ny backskada och avstängningar på både Arteta och Song till onsdagens match mot Villa.

MATCHFAKTA

Manchester City-Arsenal 1-0 (0-0)
Målen: 1-0 (52) David Silva
Varningar Arsenal: Alex Song, Mikel Arteta, Laurent Koscielny Manchester City: Sergio Aguero, Gareth Barry
Utvisningar Arsenal: - Manchester City: -
Domare: Phil Dowd

ARSENAL

Szczesny
Koscielny, Mertesacker, Vermaelen (82), Djourou (47)
Song, Arteta, Ramsey
Gervinho, Walcott (69), van Persie
Avbytare
Fabianski, Miquel (47), Frimpong, Benayoun, Arsjavin (69), Rosicky, Chamakh (82)

MANCHESTER CITY

Hart
Richards, Toure, Kompany, Zabaleta
Nasri (85), Barry, Yaya Toure, David Silva
Balotelli (72), Agüero
Avbytare
Pantilimon, De Jong (85), Dzeko (85), Milner (72), Savic, Lescott, Johnson