Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

van Persie har öst in mål den här säsongen.

GPS hjälper RvP hålla sig skadefri

lör 17 dec 2011 kl 18:25

Robin Van Persie är i sin livsform och har under en längre tid hållit sig fri från skador. Hemligheten bakom detta är en GPS-dator.

Den 28-årige Robin Van Persie avgjorde förra helgens ligamöte mot Everton med ett mål i världsklass.
Han ligger just nu etta i skytteligan med 15 mål gjorda den här säsongen i Premier League. Att han är i sådan storartad form kan till stor del ligga till grund i att han fått spela kontinuerligt varje vecka.
Enligt holländaren beror hans skadefria tid på en GPS som säger till när han ska vila och hur länge han är kapabel att spela. Van Persie berättade om GPSports systemet för The Sun idag:
- Jag kan spela tre matcher varje vecka och förra året gjorde jag det många gånger. Men ibland måste jag ta ett steg tillbacka som jag gjorde mot Olympique Marseille i november. I perioden innan det hade jag spelat mycket och mätningsresultaten visade då att jag var tvungen att vila.

- Wenger ville att jag skulle starta men i sista stund valde han att gå efter resultaten man fått av GPS-systemet som sade att jag kunde spela 30 minuter. Några dagar senare mötte vi West Brom och då hade jag återhämtat mig ifrån det. I slutändan har jag varit skadefri i över ett år och har spelat i varje PL-match.

- På grund av det har folk börjat se att det trots allt  finns mer att komma från mig än vad de tidigare trott. Självklart kan jag förstå att det finns folk som fortfarande är skeptiska om mina skador men när du kollar noga på hur de har kommit till så är det en annan historia. Sammanfattningsvis kan man säga att jag inte kunde ha förhindrat dem. Det är därför som det är orättvist att säga att jag var ansvarig för det men så är det inom toppidrott.