Medlemmar: 6509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ny förlust för Olsson och U18-laget.

Ännu en förlust för U18-laget

mån 19 dec 2011 kl 17:01

I lördags tog Arsenals U18 emot Charlton på London Colney och det slutade återigen med en svidande förlust.

Det var inga större nyheter i startelvan i denna match förutom att George Brislen-Hall tog plats i backlinjen. Kristoffer Olsson var återigen med från start och spelade hela matchen efter att ha varit sjuk förra veckan. Arsenal kom till spel med två tunga förluster i bagaget, 0-3 mot Southampton i ligan och sedan uttåg ur Youth Cup mot Derby med 1-0 i förlängningen.

Charlton började absolut starkast i detta derby och skulle ta ledningen bara två minuter in i matchen genom Bradley Jordan. Efter det vaknade The Gunners till lite och 13 minuter senare kom kvitteringen. Den tyska ungdomslandslagsspelaren Serge Gnabry var det som hittade nätet.

Matchen var långt ifrån slut och fem minuter senare tog gästerna från östra London återigen ledningen och denna gång var det ytterforwarden Callum Harriot som fick nätkänning. Samma Harriot utökade Charltons ledning strax efter paus på straff. Med tjugo minuter kvar reducerade inbytte Kyle Ebecilio men närmare än så kom man inte och slutresultatet skrevs till 3-2 till Charltons fördel.

Detta var årets sista match för U18 som nu får gå på ett välbehövligt juluppehåll. Nästa match har man den 7 januari borta mot Norwich. Reserverna har även de spelat sin sista match för året, idag, och det blev förlust med hela 4-0 mot ett starkt Chelsea. Håll er uppdaterade här på arsenal.se för matchrapport från den matchen.

Arsenal-Charlton 2-3
Mål:
0-1 Bradley Jordan (2), 1-1 Serge Gnabry (15), 1-2 Callum Harriott (20), 1-3 Callum Harriot (50), 2-3 Kyle Ebecilio (70)

Så spelade Arsenal: Sean McDermott – Ben Glasgow (75), Zac Fagan, Isaac Hayden, George Brislen-Hall – Jeffrey Monakana (75), Jordan Wynter, Kristoffer Olsson – Chuba Akpom, Serge Gnabry, Philip Roberts (65)
Avbytare: Hector Bellerin (75), Kyle Ebecilio (65), Josh Rees (75)