Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Song är avstängd mot Aston Villa.

Inför Villa-Arsenal

tis 20 dec 2011 kl 22:06

Arsenal kommer inte få se Alex Song tampas på mittfältet i Arsenal imorgon på grund av avstängning. Förhoppningsvis finns det någon annan som kan axla den mittfältsrollen.

Under uppmärksammande former så värvade Aston Villa Alex McLeish som tränare. Anledningen till allt rabalder var att man gjorde det av värsta rivalen Birmingham. McLeish inte gjort något stordåd med sitt nya lag utan hittills har man huserat i mitten av tabellen.

Arsenal kommer ifrån en mycket svår bortamatch mot Manchester City i helgen där man dessvärre inte fick med sig några poäng. I en underhållande fotbollsmatch hade hemmalaget marginalerna på sin sida och kunde roffa åt sig hela poängkorgen efter mål av David Silva i andra halvlekens början. Fler negativa faktorer i matchen var att Alex Song drog på sig en avstängning och Johan Djourou sträckte sin ljumske.

Hemmalaget Villa har haft svårt att producera mål framåt. Man har endast mäktat med att göra arton mål på sina sexton spelade kamper. Dessutom har man i fyra av sina senaste fem matcher i ligan lämnat planen mållösa. I förra omgången förlorade man hemma mot Liverpool med 0-2, en match där man hade Gabby Agbonlahor avstängd.

Robin Van Persie fortsätter att jaga Alan Shearers historiska målnotering från 1995. Shearer lyckades med att producera imponerande 36 baljor under ett kalenderår. Van Persie står just nu på 33 mål med tre matcher kvar att spela av året. Arsenals kapten jagar också klubbens interna målrekord som Thierry Henry innehar med 34 gjorde mål under 2004.

Arséne Wenger hade hoppats på att få tillbaka Kieran Gibbs till denna match. Men ett bakslag har gjort att han inte är tillgänglig. Med största sannolikhet kommer istället Ignasi Miquel ersätta Johan Djourou och därmed förpassa Laurent Koscielny ut som högerback.

Gästande Arsenal är i behov av tre poäng för att inte tappa på topplagen efter en imponerande rush på slutet. Efter matchen mot Aston Villa väntar två hemmamatcher mot Wolverhampton respektive Queens Park Rangers innan man äntrar 2012.

SPELPLATS

Plats: Villa Park.
Tid: 20.45
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 5,25 X) 3,65 2) 1,70
TV-sändning: Viasat Fotboll HD

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Arsenal fortsätter att plågas med skador. Jack Wilshere och Abou Diaby är borta sedan tidigare. Bacary Sagna har börjat att jogga och gör framsteg men kan fortfarande inte spela. Kieran Gibbs har drabbats av ett bakslag och kan inte närvara imorgon som man först hoppades. Dessutom är duon André Santos och Carl Jenkinson fortfarande otillgängliga. Till denna kvartett kan vi även addera Johan Djourou som kommer missa matchen på grund av en sträckt ljumske, försvararen förväntas vara borta tre veckor. Lukasz Fabianski har börjat träna och skall vara tillbaka till nästa vecka. Ryo Miaychi är tillbaka i full träning. Dessutom är Alex Song avstängd efter fem gula kort.

ASTON VILLA: Hemmalaget kan få klara sig utan sitt anfallsess Darren Bent även denna match, Bent är ytterst tveksam till spel. Även trion Emile Heskey, James Collins samt Chris Herd kommer missa matchen på grund av skador. Villa dras inte med några avstängningar.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER: Uppdateras inom kort ...

ALEX MCLEISH: "Vi kan inte bjuda på någonting alls, eftersom inget annat lag ger oss något gratis. Vi måste jobba väldigt hårt för varje mål. Detta är en hemmamatch mot Arsenal som är i bra form. Men när folk tror på ett resultat finns det en stor chans till att göra det motsatta. Vi hoppas på Bent men kommer inte att chansa med honom".

STATISTIK

Aston Villa har misslyckats med att göra mål i sina fyra av fem senaste matcher i ligan.
Arsenal har endast förlorat två av sina senaste tjugofem möten med Aston Villa. Och de senaste tolv matcherna på Villa Park lagen emellan har slutat med sex vinster för Arsenal och sex oavgjorda.
Stephen Warnock gör sin 250:e match i ligan om han kommer delta.
Gunners har vunnit tre av sina senaste fyra bortamatcher i ligan. Söndagens förlust mot City är undantaget.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Laurent Koscielny, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Ignasi Miquel
Mittfält: Aaron Ramsey, Emanuel Frimpong, Mikel Arteta.
Anfall: Alex Oxlade-Chamberlain, Robin van Persie, Gervinho.
Avbytare: Manuel Almunia, Francis Coquelin Tomas Rosicky, Andrey Arshavin, Yossi Benayoun, Marouane Chamakh, Theo Walcott

ASTON VILLA
Målvakt: Guzan
Försvar: Hutton, Dunne, Cuellar, Warnock.
Mittfält: Albrighton, Delph, Petrov, N´Zogbia
Anfall: Delfouneso, Agbonlahor
Avbytare: Weimann, Bannan, Marshall,