Medlemmar: 8813 st.

Yennaris kunde inte förhindra att reserverna fick stryk mot Chelsea.

Storstryk för reserverna mot Chelsea

ons 21 dec 2011 kl 16:58

Vid lunchtid igår tog Arsenal emot Chelseas reservlag på träningsanläggningen. När domaren blåste av matchen var resultatet 0-4 ett faktum.

Trots förlusten mot Aston Villa för två veckor sedan valde Neil Banfield ändå att bara göra en förändring i startelvan. Daniel Boateng som för dagen även var kapten startade istället för Serge Gnabry. Chelsea hade med sig ett starkt lag och framförallt hade man belgaren, Romelu Lukaku som vanligtvis spelar med A-laget.

Gästerna började starkast och Arsenal kom inte in i matchen förrän man spelat första kvarten av den. The Gunners började då att spela riktigt bra och man skapade läge efter läge. Närmast kom Martin Angha, Jernade Meade och inte minst Rhys Murphy som brände tre bra lägen under kort tid.

I den 39:e matchminuten skulle Arsenal straffas för sin ineffektivitet när en Chelsea-hörna hamnade hos Chalobah som klackade in 1-0-målet för de blåklädda. Andra halvlek började med att Rhys Murphy återigen missade ett avslut innan The Blues dubblade sin ledning i den 50:e minuten då just Lukaku serverades med ett inlägg från höger och gjorde sedan inget misstag från nära håll.

Arsenal samlade sig lite efter det och skapade ett bra läge genom Eastmond och Murphy men som så många gånger tidigare i matchen så missade den sistnämnde möjligheten. Återigen skulle gästerna från västra London komma att straffa Banfields mannar när Chalobah skruvade in en frispark med en kvart kvar att spela.

Men Chelsea var inte färdiga där och de satte fyran med bara minuter kvar genom Piazon som fick in bollen från dålig vinkel. 4-0 var ett faktum och strax därefter blåste domaren av matchen. En besviken tränare i Neil Banfield sa bland annat detta efter matchen:
- Jag tyckte det var en bra match. Jag vet att det är en liten kliché att man måste sätta sina chanser, men kolla vad de gjorde mål från, en hörna, en kontring och en väldigt bra frispark. De tog sina chanser och vi skapade några men satte de inte. Om man ser till matchen från straffområde till straffområde så var jag ganska nöjd.

Reserverna får precis som U18 ett välbehövligt juluppehåll att samla krafter på nu. Nästa match är den 4 januari då man tar emot Sunderland på Colney.

Arsenal-Chelsea 0-4