Medlemmar: 7665 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

RvP har nu nätat imponerade 34 gånger under 2011.

van Persie tangerade Henrys rekord

tor 22 dec 2011 kl 22:37

Arsenals formstarka forward gjorde under gårdagen sitt 34:e mål under 2011. I och med detta tangerade han ett klubbrekord.

Holländaren Robin van Persie gjorde igår mål på straff mot Aston Villa, ett mål som innebär att han blir historisk inom klubben. Det var hans 34:e mål under detta kalenderår och Arsenals största målskytt genom tiderna, Thierry Henry, är den enda som klarat av att göra lika många för klubben under ett och samma år.

Alan Shearer innehar samma rekord för hela Premier League och det han mäktade med hela 36 mål under ett år. Nu har holländaren de två matcherna mot Wolverhampton och QPR på sig att göra tre mål för att slå Shearers rekord.