Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kom igen, Arsenal!

Inför: Fulham-Arsenal

sön 1 jan 2012 kl 15:14

Matchen mot Queens Park Rangers hann knappt sluta förrän det återigen är dags för en londondrabbning. Denna gången besöker Arsenal Craven Cottage och möte med Fulham.

Roberto Mancini har gått hårt åt spelschemat de senaste dagarna och menat att organisationen sviker för att vissa lag får längre viloperiod än deras motståndare i det tighta nyårsschemat. I Arsenals fall har man fått en dag vila innan det återigen smäller, dock har morgondagens motståndare Fulham även de även fått en dag att rehabilitera sig på.
Det var inte allt för längesedan som Arsenal mötte Fulham i Premier League. I slutet av november besökte Fulham Emirates och fick med sig en pinne. Arsenal hade tidigare under den veckan besegrat Dortmund och visade stora tendenser till baksmälla efter den matchen. Tomas Vermaelen blev tvåmålsskytt där mittbacken dessvärre förpassade ett av målen in i egen bur.

Vermaelen kommer inte kunna hamna i blickfånget imorgon då belgaren åkte på en skada och fick linka ut i matchen mot Queens Park Rangers. Försvararen förväntas vara borta i tre veckor med en skadad vad.

Thierry Henry kommer inte delta mot Fulham utan förväntas bli spelklar först mot Leeds om en vecka. Inte heller Emmanuel Frimpong kommer representera Gunners imorgon då han kommer att vara utlånad till Wolverhampton resten av säsongen.

Hemmalaget Fulham kommer till spel utan en del tunga pjäser. Mark Schwarzer och Bobby Zamoras frånvaro kommer säkert fortsätta svida för Martin Jols manskap, särskilt nu när truppernas bredd sätts på prov. Laget ligger på en fjortonde plats i tabellen men har på senaste tiden haft svårt att knipa segrar på Craven Cottage. Tre av de fem senaste hemmamatcherna har slutat med noll poäng.

Arsene Wenger hintade i mellandagarna att spelschemat kommer tvinga laget till rotation. I de bakre leden finns det inte mycket att göra för vår franske boss utan Francis Coquelin lär ersätta Vermaelen rakt av. Robin Van Persie kan tvingas vila då kaptenen matchats hårt på senare tid.

Omgång nitton blev en riktig drömomgång för Arsenal då flera av topplagen tappade poäng. Under denna omgång kommer City och Liverpool att stöta på varandra vilket gör att en seger mot Fulham skulle betyda extra mycket. Manchester United och Chelsea har två kluriga bortamatcher mot Newcastle respektive Wolverhampton. Tottenham spelar mot West Bromwich under tisdagen.

SPELPLATS

Plats: Craven Cottage
Tid: 18.30
Tävling: Premier League
Matchodds från Unibet: 1) 4,00 X) 3,45 2) 1,95
TV-sändning: Viasat Fotboll

SKADE- OCH AVSTÄNGNINGSLÄGET

ARSENAL: Vito Mannone (axel), André Santos (ankel), Abou Diaby (lår), Lukasz Fabianski (knä), Jack Wilshere (ankel), Bacary Sagna (benbrott), Carl Jenkinson (stressfaktur) och Kieran Gibbs (magmuskelskada) saknas fortfarande för Arsenals del. Till matchen mot QPR adderar vi även Thomas Vermaelen som kommer vara borta i tre veckor med en skadad vad.
FULHAM:Gästande Fulham kommer till matchen med en del tunga pjäser på skadelistan. Bobby Zamora och kommer att missa drabbningen. Det kommer även trion Simon Davies, Mark Schwarzer och Zdenek Grygera göra. Högst troligt är det även att Andy Johnson kommer missa även denna match, även om anfallaren är nära en comeback.

SÅ SÄGER TRÄNARNA

ARSENE WENGER "Om man kollar på våra senaste matcher har vi kommit tillbaka väldigt snabbt efter en dålig start, vi ser starka ut och måste förbli så. Efter den starten av säsongen förväntade jag mig inte att ligga bland de fyra bästa nu. Först tänke jag bara att vi var tvungen att komma ur krisen, och med krisen menar jag den självförtroendenivån som innebar att man spelade med rädsla. Vi hade svårt att skapa målchanser mot Fulham senast. Men av det vi skapade borde vi ha vunnit. Vi hade precis spelat mot Dortmund och saknade skärpan".

MARTIN JOL: "Ingen kommentar gjord".

STATISTIK

Fulham har en tämligen usel hemmaform. På sina fem senaste matcher på Craven Cottage har man förlorat tre stycken.
På 21 drabbningar lagen emellan i Premier league har Fulham endast lyckas vinna två matcher. En 2008 och en 2006.
De två senaste matcherna har slutat oavgjort.
Arsenal har vunnit fyra av sina senaste fem bortamatcher i ligaspelet.

TROLIGA STARTELVOR

ARSENAL
Målvakt: Wojciech Szczesny
Försvar: Johan Djourou, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Francis Coquelin
Mittfält: Aaron Ramsey, Alex Song,Tomas Rosicky
Anfall: Yossi Benayoun, Theo Walcott, Gervinho.
Avbytare: Manuel Almunia, Ignasi Miquel, Andrej Arsjavin, Mikel Arteta, Marouane Chamakh, Robin Van Persie, Alex Oxlade-Chamberlain

FULHAM
Målvakt:
Stockdale
Försvar: Kelly, Hangeland, Senderos, Riise
Mittfält: Ruiz, Sidwell, Frei, Duff
Anfall: Dembele, Dempsey
Avbytare: Etheridge, Baird, Hughes, Etuhu, Murphy, Kasami, Sá,