Medlemmar: 6067 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Inga mål för Park i reservlaget.

Fortsatt tungt för reserverna

ons 4 jan 2012 kl 22:44

Arsenals reserver avslutade 2011 med två tunga förluster Förhoppningarna inför dagens hemmamatch mot Sunderland var stora – det slutade med förlust, 0-2.

Vid lunchtid under onsdagen gästade Sunderlands reservlag London Colney för ett möte med Neil Banfields mannar. Det var ett ovanligt starkt lag som The Gunners ställde upp med innehållande bland annat kaptenen Ignasi Miquel, Ryo Miyaichi, Alex Oxlade-Chamberlain och Ju Young Park. Sunderland å andra sidan hade även de med spelare erfarna spelare. På bänken hos the Black Cats fanns den gamla Arsenal-spelaren Roarie Deacon som lämnade förra sommaren.

Gästerna började starkast och ägde nästan allt spel i första halvlek. Redan efter en minut avslutade forwarden Noble i nätgaveln från nära håll. Efter 18 minuter skulle Sunderland ta ledningen efter att Tounkara mötte upp en frispark med pannan och nickade ner bollen till Ryan Noble som avslutade under Martinez i målet.

Park hade sen en nick som gick över ribban innan Sunderland utökade sin ledning fem minuter senare när Knott bröt sig igenom Arsenal-försvaret och lobbade över Damian Martinez. Neil Banfield valde sedan att flytta in Oxlade-Chamberlain från sin kantposition till en central forwardsposition.

Detta gav resultat och det blev genast oreda i Sunderland-försvaret. I andra halvleken tog Arsenal över mer och man hade det mesta av bollinnehavet och rullade runt bollen på offensiv planhalva utan att egentligen skapa några riktigt farliga chanser.

Halvleken blev mållös och slutresultatet 0-2 var ett faktum. Detta var reservernas tredje raka förlust och nästa möte blir inte lättare då man tar emot ligaledarna Aston Villa om en vecka. Arsenals reserver placerar sig efter denna förlust på en fjärdeplats med elva omgångar spelade.

Arsenal-Sunderland 0-2
Mål:
0-1 Noble (18), 0-2 Knott (23)
Så spelade Arsenal: Damian Martinez, Sead Hajrovic (46), Ignasi Miquel (K), Daniel Boateng (70), Gavin Hoyte, Craig Eastmond, Nico Yennaris, Ryo, Alex Oxlade-Chamberlain, Rhys Murphy (46), Ju Young Park
Avbytare: James Shea, Martin Angha (46), George Brislen-Hall, Jernade Meade (46), Zak Ansah (70)