Medlemmar: 6124 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alla fattade ju hur det skulle gå ...

Henry frälste Arsenal i comebacken

mån 9 jan 2012 kl 23:26

Med 22 minuter kvar stod det 0-0 i FA-cupmötet mot Leeds. Då bytte Arsenal in Thierry Henry. Tio minuter senare satte legendaren det matchvinnande målet.

Det stod med i manuset, men det var få som trodde att det skulle ske. Gårdagens möte mot Leeds i den tredje rundan av FA-cupen handlade nästan enbart om Thierry Henrys comeback. Och vilken comeback det blev! Med tjugotvå minuter kvar av matchen byttes Arsenals rekordinnehavare in. Tio minuter senare var matchen av gjord. Tack vare en viss Henry.
Det var för ett par veckor sedan då Arsene Wenger började grubbla kring sina anfallsalternativ som tanken dök upp om att låna Thierry Henry som började träna med Arsenal för ett par veckor sedan. Marouane Chamakh var - och är i skrivande stund - på väg till de afrikanska mästerskapen medan Park Ju-Young inte tagit sin chans. En anfallare var tvungen att lånas eller värvas.

Efter många om och men gick till slut Wenger med på att låna Henry, någonting som skulle visa sig bli ett genidrag just igår. Fransmannen som gjort flest mål någonsin för Arsenal var inte fit nog att starta matchen, men skulle få chansen att göra avtryck ändå.
The Gunners startade matchen lovande med många målchanser från alla håll och kanter. Tyvärr var avsluten under all möjlig kritik och hemmalaget lyckades inte träffa mål en enda gång under hela första halvlek, trots många chanser som dessvärre rann ut i sanden.

Halvvägs in i halvleken blev Arsenals defensiva kris allt värre då Francis Coquelin tvingades att byta på grund av en ljumskskada. In kom istället FAcup-debuterande Nico Yennaris. Tyvärr var det inte i försvaret Arsenal hade problem, utan i anfallet där chanser skapades, men avslut saknades.
När andra halvlek drog igång såg matchbilden likadan ut.
Leeds såg ut att spela för 0-0 och ett omspel på Elland Road medan Arsenal försökte vinna matchen, men misslyckades med att sätta sina chanser. Besökarnas skapade knappt någonting i anfallsväg, men hade snudd på farliga kontringar då och då.

Med lite mer än tjugo minuter kvar var Arsene Wenger tvungen att kalla in det tunga artilleriet. In byttes Theo Walcott istället för Alex Oxlade-Chamberlain och Marouane Chamakh för en viss Thierry Henry. Emirates skapade ett dånande ljud som bara överträffats ett fåtal gånger tidigare.
Hemmapubliken kokade och välkomnade hem sin älskling vid namn Thierry Daniel Henry.
Varenda gång Henry fick bollen blev publiken alldeles till sig, men det skulle inte kunna jämföras hur allt bara exploderade när Alex Song drog en genomskärare fram till Henry som på typiskt Henry-maner avslutade i bortre hörnet. Det var magi. Det var jubel. Det var Thierry Henry.

Efter 1-0 handlade allt om att hålla tätt i defensiven, någonting Arsenal lyckades göra. Leeds kom faktiskt nära, men Wojciech Szczesny kunde rädda Arsenal. The Gunners var trots det nära att göra 2-0, men Ignasi Miquel gjorde en dragning för mycket i straffområdet.

Matchen slutade 1-0 och det matchvinnande målet gjordes av Thierry Henry. Precis som back in the days. Precis som han alltid brukade göra. Arsenal vann och är nu vidare i FA-cupen. I nästa omgång möter man Aston Villa på Emirates Stadium. Efter det man bevittnade igår hoppas man nästan på ännu en klassiker i nästa omgång!

MATCHFAKTA

Arsenal-Leeds 1-0 (0-0)
Målen: 1-0 (79) Henry
Varningar Arsenal: Andrej Arsjavin Leeds: Darren O'Dea, Andros Townsend
Utvisningar Arsenal: - Leeds: -
Domare: Mark Clattenburg
Publik:59 615

ARSENAL

Szczesny
Coquelin (33), Koscielny, Squillaci, Miquel
Song, Ramsey, Arteta (c)
Oxlade-Chamberlain (68), Arsjavin, Chamakh (68)
Avbytare
Martinez, Yennaris (33), Benayoun, Ryo, Walcott (68), Park, Henry (68)

LEEDS

Lonergan
Lees, Thompson, O'Dea, White
Clayton, Väyrynen (61), Pugh, Townsend, Nunez (82)
Becchio (74)
Avbytare
Taylor, Bruce, Sam, Brown (61), Parker, Forssell (82), McCormack (74)